Ženska poezija vse od 8. do 25. marca

Osmerica poetinj 14. marca v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 15. marec 2018 ob 09:32
Osmerica poetinj v DOSOR-ju

Osmerica poetinj v DOSOR-ju

Literarni krožek, ki ga vsa leta v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, uspešno vodi Bea Baboš Logar, je pripravil v sredo, 14. marca, literarni popoldan. V predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, v četrtem nadstropju doma, se je, s pričetkom ob 16. uri, predstavila osmerica poetinj: Olga Antič iz Križevec pri Ljutomeru, Sara Kager iz Radencev, Vanja Lebar in Suzana Lebar iz Murske Sobote, Vida Pelc in Marija Šedivy iz Gornje Radgone, stanovalka DOSOR-ja Brigita Živec im stanovalka Doma upokojencev na Jesenicah Mihaela Roth.

Tako je zbranemu poslušalstvu bila predstavljena poezija izpod peres v ženskih rokah, vse od 8. do 25. marca, kajti v DOSOR-ju so ta dva praznična dneva želeli počastiti istočasno, zatorej 14. marca. Tudi so prepričani, da ženske niso samo zaposlene žene in matere, med njimi je tudi veliko umetnic: glasbenic, slikark, pisateljic, pesnic... in bi bilo škoda izpustiti zanimiv in obetaven literarni popoldan v okviru prireditev »Za rast srca«.

Srečanje poetinj je vodil spodaj podpisani, pesmi nekaterih avtoric pa so brale stanovalka DOSOR-ja Vida Toš, prostovoljka Suzana Lebar iz Murske Sobote in amaterska dramska igralka Vera Slavič, sicer učiteljica na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru. Slednja je bila še posebno prepričljiva z interpretacijo besedil v prleščini.


Več v Kultura in izobraževanje