Henrik Gjerkeš izvoljen za novega predsednika Kasaške zveze Slovenije

Dr. Henrik Gjerkeš je doktor tehniških znanosti, univerzitetni profesor, po rodu Prlek, ki živi v osrednjem delu in dela na različnih koncih Slovenije

Prlekija-on.net, sobota, 17. marec 2018 ob 14:50
Henrik Gjerkeš

Henrik Gjerkeš

Kasaška zveza Slovenije je v petek, 16. marca, na svoji redni letni skupščini izvolila dr. Henrika Gjerkeša za svojega novega predsednika. "Dr. Henrik Gjerkeš je doktor tehniških znanosti, univerzitetni profesor, po rodu Prlek, ki živi v osrednjem delu in dela na različnih koncih Slovenije. Zavedanje o pomembni, a premalo poudarjeni vlogi kasaštva v zgodovini in v identiteti Slovenije, predvsem pa izkazana želja po konsenzualnem in še boljšem delu Kasaške zveze, razvoju kasaštva v Sloveniji in uravnoteženem zavzemanju za interese klubov in Zveze so bili razlogi, da so ga vsi člani skupščine podprli brez zadržkov. Skupščina Kasaške zveze Slovenije mu ob izvolitvi iskreno čestita in mu želi uspešno delo," so ob tem zapisali na spletni strani Ksaške zveze Slovenije.

Gjerkeš je med drugim bil tudi minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, a je po aferi, ko je vozil pod vplivom alkohola konec leta 2010, odstopil.


Več v Kultura in izobraževanje