Zaključek natečaja »Številka za klic v sili 112«

Že 22-ič v Pomurju za likovna in literarna dela mladih

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 19. marec 2018 ob 09:37
Številka za klic v sili 112

Številka za klic v sili 112

Na Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih bo v sredo, 21. marca, prireditev ob zaključku 22. regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela mladih na temo »Naravne in druge nesreče – Številka za klic v sili 112«. Podelitev potrdil in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja bo izvedla Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Murska Sobota, ki jo vodi podsekretar mag. Martin Smodiš.

Da se nesreče dogajajo vsakodnevno, da se lahko dogodijo tudi nam, da se moramo na njih ustrezno pripravljati in tako v največji meri omejiti oziroma ublažiti njihove posledice je namen vsakoletnega regijskega natečaja kot tudi ostalih aktivnosti programov informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine. S tem se ozavešča in obenem krepi zavest najmlajših ter posredno tudi njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev na varnostnem področju. Da se mladi in njihovi vzgojitelji ter učitelji tega problema vse boj zavedajo, kaže številčna udeležba tudi na tokratnem že 22. nagradnem natečaju za najboljša likovna in literarna dela, ko je sodelovalo več kot 400 avtorjev z izdelki. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 330 del, v izboru literarnega dela pa skupno 60 del. Izdelke so pripravili na razpis poslali iz 28 šol ter 21 vrtcev in verjetno je sodelovalo še veliko več mladih, kot pa kažejo navedeni podatki.

Seveda se ob tem ne sme pozabiti na veliko število mentorjev mladih, 116 slovenskih in devet tujih, v vrtcih in šolah, brez katerih ne bi bilo možno ustvariti toliko tako dobrih likovnih in literarnih del. Izven uradne konkurence 22. natečaja so sodelovali tudi mladi s šol sosednje Republike Madžarske in sicer je s sedmih šol bilo poslanih 30 likovnih del.

Na prireditvi 21. marca v Radencih, s pričetkom ob 10. uri, bo razglašena tudi najaktivnejša pomurska osnovna šola in najaktivnejši vrtec na področju izvajanja programa aktivnosti informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in osnovnošolske mladine za osebno in vzajemno zaščito v šolskem letu 2017/2018. Istočasno s prireditvijo bo v Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih na ogled tudi razstava izbranih in nagrajenih likovnih in literarnih del mladih.


Več v Kultura in izobraževanje