Priznanja in nagrade natečaja »Številka 112«

Na ocenjevanju skoraj 400 literarnih in likovnih del mladih

Filip Matko Ficko, četrtek, 22. marec 2018 ob 08:53
Vsi nagrajenci natečaja v šolskem letu 2017/2018

Vsi nagrajenci natečaja v šolskem letu 2017/2018

Ob zaključku 22. regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela mladih na temo »Naravne in druge nesreče – Številka za klic v sili 112« v šolskem letu 2017/2018 je bila slovesna prireditev v sredo, 21. marca, na Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih. Podelitev potrdil in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja je izvedla Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Murska Sobota, ki jo vodi podsekretar mag. Martin Smodiš. Istočasno s prireditvijo je v Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih bila na ogled tudi razstava izbranih in nagrajenih likovnih in literarnih del mladih.

Pozdravne nagovore so prispevali: ravnateljica Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci Simona Grosman, vodja Območne enote Zavoda Republike Slovenije za šolstvo v Murski Soboti Irena Kumer ter predstavnica Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Katja Banovec Juroš. Kulturni program so izvedli učenke in učenci Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci: otroški pevski zbor pod vodstvom Karine Miklaužič, prvošolčki s pesmico v angleščini »I love my Tedy bear«, tretješolci s pesmico »Nesreča« ter flavtistka Chiara Nidorfer in harmonikarka Romina Kotnik Rajh v duetu »Rolanda«Felixa Lee-ja (obe obiskujeta Glasbeno šolo v Gornji Radgoni pod mentorstvom Marije Đurić in Olge Radovič).

V kategoriji predšolskih otrok so bili za likovne izdelke nagrajeni: 3-letna Julia Borovnjak iz vrtca Rogašovci (vzgojiteljici Aleksandra Gider in Anita Cener), 4-letni Teo Koren iz vrtca Turnišče (vzgojiteljica Simona Flisar Gumilar), 5-letna Eva Sabotin iz vrtca Manka Golarja Gornja Radgona (vzgojiteljica Hermina Holer), 5-letna Kim Košnik iz vrtca pri OŠ Stročja vas (vzgojiteljica Cvetka Sovič) in 6-letni Rok Forjan iz vrtca pri OŠ Sveti Jurij (vzgojiteljici Lilijana Nemec Berke in Marjeta Šinko). V kategoriji učencev prve triade ter posebnih programov so bili za likovne nagrajeni: Alen Žižek iz 1. razreda OŠ Turnišče (učiteljica Milena Salaj), Timotej Smodiš iz 2. razreda OŠ Bogojina (učiteljica Alenka Erjavec), Lan Fridrih iz 3. razreda OŠ II Murska Sobota ( učiteljica Nataša Ritonja), Sofija Litrop iz 3. razreda OŠ Miška Kranjca Velika Polana (učiteljica Bernarda Žalik) in Tobija Kuzma iz 3. razreda POŠ Dokležovje (učitelj Anton Buzeti). V kategoriji učencev druge triade ter posebnih programov so bili za likovne izdelke nagrajeni: Laura Azola iz 4. razreda OŠ I Murska Sobota (učitelja Štefan Červek in Jožica Klar), Adel Balčimović iz 5. razreda OŠ Bakovci (učitelj Anton Buzeti), Lana Poredoš iz 5. razreda OŠ III Murska Sobota (učiteljica Gabrijela Mastnak), Matjaž Ros iz 6. razreda OŠ Kajetana Koviča Radenci (učiteljica Renata Sporn) in Neja Magdič Imre iz 6. razreda DOŠ Genterovci (učiteljica Betti Šabjan). V kategoriji učencev tretje triade ter posebnih programov so bili za likovne izdelke nagrajeni: Alja Magdič iz 7. razreda OŠ Miška Kranjca Velika Polana (učitelj Tilen Červek), Kristina Vöröš iz 7. razreda OŠ Bogojina (učitelj Jožef Gutman), Alen Balažic iz 8. razreda OŠ Franceta Prešerna Črenšovci (učitelj Tibor Frančič), Rok Hošpel iz 8. razreda OŠ Ivana Cankarja Ljutomer (učitelj Vitomir Kaučič) in Simon Čurič iz 9. razreda OŠ IV Murska Sobota (učitelj Rok Grkinič). Izven uradne konkurence 22. natečaja so sodelovali tudi mladi s šol sosednje Republike Madžarske in sicer je s sedmih šol bilo poslanih 30 likovnih del.

V kategoriji učencev prve triade ter posebnih programov so bili za literarne izdelke nagrajeni: Eva Lapoša iz 2. razreda OŠ Turnišče (učiteljica Milena Salaj), Tjaša Dietner iz 2. razreda OŠ Kajetana Koviča Radenci (učiteljica Sandra Prelog), Alex Vukan iz 3. razreda OŠ III Murska Sobota (učiteljica Nada Perš), Boris Jakšič Rengeo iz 3. razreda OŠ III Murska Sobota (učiteljica Nada Perš) in Matic Vöröš iz 3. razreda OŠ Bogojina (učiteljica Nataša Kumin). V kategoriji učencev druge triade ter posebnih programov so za literarne izdelke bili nagrajeni: Izabela Zala Kranfogel iz 4. razreda OŠ III Murska Sobota (učiteljica Suzana Juteršnik), Vito Ferčak iz 4. razreda OŠ III Murska Sobota (učiteljica Suzana Juteršnik), Eva Grah iz 6. razreda OŠ I Murska Sobota (učiteljica Cvetka Šavel Kerman), Marinka Horvat iz 6. razreda OŠ Bogojina (učiteljica Marjetka Erdelji) in Tadeja Šarkanj iz 6. razreda OŠ Fokovci (učiteljica Suzana Panker). V kategoriji učencev tretje triade ter posebnih programov so bili za literarne izdelke nagrajeni: Melisa Barić iz 7. razreda DOŠ Prosenjakovci (učiteljica Sandra Kontrec), Vanesa Henzel iz 7. razreda OŠ Bogojina (učiteljica Marjetka Erdelji), Staša Korpič iz 8. razreda OŠ III Murska Sobota (učiteljica Terezija Gujtman), Zarja Kučan iz 8. razreda OŠ I Murska Sobota (učiteljica Milena Mohorko) in Ajda Barbarič iz 9. razreda OŠ Bogojina (učiteljica Marjetka Erdelji).

Na prireditvi sta bila razglašena tudi najaktivnejša pomurska osnovna šola, to je Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci, ter najaktivnejši vrtec, to je Vrtec pri Osnovni šoli Cankova, na področju izvajanja programa aktivnosti informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in osnovnošolske mladine za osebno in vzajemno zaščito v šolskem letu 2017/2018.


Več v Kultura in izobraževanje