Lepo in dobro kot dva ključna filozofska pojma

Dobrodelna prireditev v Kulturnem domu Ljutomer

Filip Matko Ficko, petek, 23. marec 2018 ob 09:09
Milena Marija Reščič

Milena Marija Reščič

Na spletnih straneh »Prlekija-on.net« smo poročali o razstavi likovnih del upokojene pedagoške delavke Milene Marije Reščič iz Črešnjevcev pri Gornji Radgoni, katere dela je moč videti ves mesec marec v galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru. Vendar umetnica pripravlja tudi dobrodelno prireditev, ki bo v Kulturnem domu v Ljutomeru v petek, 23. marca, s pričetkom ob 19. uri. Vabi namreč na prisrčno prepletanje glasbe, besede in oblike, kajti ob tej priložnosti bo tudi predstavitev njene tokratne razstave.

Milena Marija Reščič sama pravi, da sta lepo in dobro zanjo dva ključna filozofska pojma, a je na vabilo za petkovo večerno snidenje zapisala tudi: »Znašli smo se v svetu izgubljenih vrednot kulture, jezika, gospodarstva in politike. Bomo izginili v množici narodov, ki jim je bila že odvzeta identiteta zaradi globalnih koristi bogatih, »velikih in malih« ? Nobena stvar v življenju nam ni poklonjena sama po sebi. Vse je povezano, prepleteno. Umetnik ? Pravim: sem samo človek, ki se izraža tudi z likovno govorico in s pomočjo dobrih ljudi, ki me obkrožajo, sem te likovne razgovore lahko postavila na ogled.« Torej snidenje z avtorico slik in kipov v različnih tehnikah je pred nami in vsekakor bi bilo to priložnost škoda zamuditi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje