Mamica je kakor sonček

DOSOR-jev zbor Večerna zarja za Materinski dan

Filip Matko Ficko, sobota, 24. marec 2018 ob 16:05
Mamica je kakor sonček

Mamica je kakor sonček

Že od samega začetka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci deluje mešani pevski zbor (prijateljska skupina) Večerna zarja, ki ga kot zborovodkinja vodi dipl. med. sestra Suzana Divjak (sedaj že tudi magistra !). Po tradiciji je zbor pripravil program ob Materinskem dnevu, ki bo v nedeljo, 25. marca.

Stanovalkam in stanovalcem doma je zbor Večerna zarja zapel v petek, 23. marca popoldne, na sporedu pa je imel kar deset pesmi (Mamica jekakor sonček; Mati moja; Tam, kjer murke cveto; Dekle daj mi rož rdečih; Prišla bo pomlad; Minili sta že leti dve; Jaz pa vem kako; Zvončki introbentice; Slišala sem ptičko pet in Ko boš prišel). Za zaključek prijetnega druženja pa so stanovalke in stanovalci z zborom Večerna zarja zapeli še Mi se imamo radi.

Za vsako tretjo odpeto pesmijo je sledil recitacijski vložek, ko je pesmi prebirala DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš (pesmi stanovalke DOSOR-ja Brigite Živec ter pesnic in pesnikov Gustava Strniše, Kajetana Koviča in Neže Maurer). Zbrala je tudi nekaj lepih misli o Materinskem dnevu ter opomnila vse na začetek tovrstnega praznovanja v svetu in pri nas.


Več v Kultura in izobraževanje