Občina Radenci odprla vrata novih poslovnih prostorov ter jih predstavila javnosti

Občani in občanke so se lahko sprehodili po novih občinskih prostorih, ki so občutno večji od prejšnjih, so pa tudi zelo svetli in moderno opremljeni

Prlekija-on.net, sobota, 24. marec 2018 ob 22:09
Novi prostori Občine Radenci

Novi prostori Občine Radenci

Občina Radenci se je tudi letos pridružila skupni akciji slovenskih občin in Skupnosti občin Slovenije ter 24. 3. 2018 priredila Dan odprtih vrat. Odločili so se, da združijo prijetno s koristnim in ta dan izkoristili tudi za to, da so občanom in občankam pokazali nove prostore, v katere so se preselili 19. 2. 2018. Na prireditvi ni bilo govora samo o novih prostorih, pač pa tudi o novih projektih ter o delu občinske uprave in o najnovejši pridobitvi, ki visi na zunanji steni občinske zgradbe, avtomatskem defibrilatorju. Postavili so priložnostno razstavo častnega občana Lojzeta Logarja in njegove umetnine postavili v avlo nove zgradbe. Častni občan občine Radenci je tudi Kajetan Kovič, njegova dela so izobesili v občinski sejni sobi.

Navzoče je pozdravil župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki je izrazil ponos nad novimi prostori, priložnost pa je izkoristil tudi za zahvalo vsem, ki so to selitev omogočili in pri njej pomagali. V nakup prostorov je Občina Radenci stopila skupaj z podjetjem Progrin, kjer sta dve tretjini prostorov v lasti občine, podjetje Progrin pa zaseda zgornje, tretje nadstropje stavbe. V drugem nadstropju se nahaja občinska uprava in pisarna javnega zavoda za turizem in šport. Občina je prostore kupila od podjetja Radenska d. d. Stavba je bila 17 let prazna, potrebna je bila korenite obnove in nove opreme. Čeprav postopek še ni čisto zaključen, je župan vesel, da stavba počasi postaja domača, čeprav bo še potrebnega nekaj privajanja.

Spregovoril je o projektih, ki prihajajo. Eden izmed primarnih ciljev je izgradnja centralnega rondoja v Radencih, kjer želijo postaviti tudi fontano. Delajo na ureditvi novega kanalizacijskega omrežja in na prenovi nekaterih cest. Ravno tako želijo pridobiti dokumentacijo za izgradnjo novega bazena.

Zbrane je nagovoril tudi župan občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek, ki je vesel da je stavba končno dobila dušo, občini Radenci in podjetju Progrin je tudi iskreno čestital, hkrati pa poudaril, da verjame, da ti prostori predstavljajo za Radence dodatno možnost razvoja.

Občani in občanke so se lahko sprehodili po novih občinskih prostorih, ki so občutno večji od prejšnjih, so pa tudi zelo svetli in moderno opremljeni.

Avlo občinske stavbe obkrožajo umetnine Lojzeta Logarja, častnega občana Občine Radenci. Razstavo je pripravil zavod MIKSeR (Multimedijsko Informacijsko Kulturno Središče Radenci). To je bila njihova prva javna razstava in veseli so, da so imeli možnost predstaviti ravno dela domačega občana. Razstava nosi naslov Sarchopag (U. S). V imenu zavoda je občinstvo nagovorila Tatjana Mijatović, ki se že veseli sodelovanja z Občino pri nadaljnjih razstavah. V nekaj besedah je veselje, da vidi umetnine pokojnega moža, vsem na ogled, izrazila tudi Bea Baboš Logar.

Iz Zdravstvenega doma Gornja Radgona je prišlo tudi medicinsko osebje, ki je občanom in občankam Občine Radenci predstavilo delovanje avtomatskega defibrilatorja ter svetovali kako reagirati v trenutku, ko nekdo potrebuje medicinsko pomoč.

Program so popestrili učenci glasbene šole Gornja Radgona, ki so z glasbo povezali celoten dogodek v čudovito celoto.


Več v Kultura in izobraževanje