Edinstvena razstava v novih občinskih prostorih

Sarcophag (U.S.) Lojzeta Logarja

Filip Matko Ficko, torek, 27. marec 2018 ob 17:19
Sarcophag (U.S.) Lojzeta Logarja

Sarcophag (U.S.) Lojzeta Logarja

Predzadnje in zadnje leto svojega življenja je akademski slikar in grafik Lojze Logar ustvaril enkraten slikarski ciklus v akrilni tehniki, ki ga je naslovil Sarcophag (U.S.) ter ga ob svoji sedemdesetletnici predstavil v Splitu. Toda to je bilo tudi njegovo zadnje leto življenja (1944-2014).

Ob dnevu odprtih vrat Občine Radenci 24. marca, ki se je to pomlad preselila v povsem nove občinske prostore v novozgrajeno stavbo nekdanje Radenske sredi kraja Radenci, je bila javnosti predstavljena razstava 26-ih likovnih del Lojzeta Logarja pod znamenitim naslovom Sarcophag (U.S.). Razstavo je odprl župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, v kulturnem programu so sodelovali gojenci Glasbene šole Gornja Radgona, a žena pokojnega umetnika, Bea Baboš Logar, je ob sinu Marku Logarju - Boniju ob tej priložnosti dala navzočemu občinstvu med drugim vedeti: »...Svoje otroštvo je Lojze Logar preživel v Radencih, pokopan je na radenskem pokopališču, ob tokratni razstavi njegovih del pa lahko rečem, da je Lojze Logar dokončno prispel domov...«.

Razstavo 26 likovnih del Lojzeta Logarja pod naslovom Sarcophag (U.S.) si je moč ogledati v času uradnih ur uprave Občine Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje