Cvetna nedelja v Ljutomeru

Slovesen blagoslov »presmecev« je bil v ljutomerski župnijski cerkvi, v nedeljo pri deseti sveti maši pred Florjanovo kapelo

Prlekija-on.net, četrtek, 29. marec 2018 ob 15:44
Cvetna nedelja v Ljutomeru

Cvetna nedelja v Ljutomeru

Cvetna nedelja je dan navdušenja in veselja vernikov, da med njih prihaja Jezus. Jeruzalemčani so ga pozdravili s palmovimi vejami in s plašči, ki so jih položili po tleh, dandanes ga verniki pozdravljajo z zelenjem in presmeci, ki so jih prinesli k blagoslovu.

Slovesen blagoslov »presmecev« je bil v ljutomerski župnijski cerkvi, v nedeljo, 25. marca, pri deseti sveti maši pred Florjanovo kapelo. Verniki so se na ta dan, ki je bil posvečen tudi vsem dušnim in telesnim materam, skupaj zbrali in preživeli praznično sveto mašo, ki jo je daroval župnik in dekan Andrej Zrim, v somaševanju msgr. Izidorja Veleberija in kaplana Zorana Carja. Pri ostalih mašah, je blagoslov potekal v cerkvi.

Osrednja pozornost velja velikonočnemu tridnevju Gospodovega trpljenja, smrti in vstajenja. Tako so veliki četrtek, petek in velika sobota, skupaj z veliko nočjo središče vsega krščanskega verovanja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje