Na mednarodnem likovnem natečaju Igraj se z mano tudi risbice iz Prlekije

Vsi skupaj so tudi rajali z Zlatkom, ki sta ga spremljala Palček Znalček in Škrat Brat

Prlekija-on.net, petek, 30. marec 2018 ob 20:44
Likovni natečaj Igraj se z mano

Likovni natečaj Igraj se z mano

V torek, 27. marca, je v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec potekala otvoritvena razstava likovnih del, ki so prispela na Bodi umetnik – 11. Mednarodni likovni natečaj "Igraj se z mano".

Na otvoritveni dan so najprej udeleženci v delavnicah spoznali in iz tulcev izdelali dvanajst živali ter se o njih naučili veliko novega. Nato so postali kustusi, saj so skupaj pregledali likovna dela, ugotavljali teme risb in jih izobesili po galeriji. Starši in mentorji so v tem času lahko z vodenim ogledom spoznali Slovenj Gradec, ki s svojim srednjeveškim jedrom sodi med naša najstarejša mesta.

Ob koncu so vsi skupaj rajali z Zlatkom, ki sta ga spremljala tudi Palček Znalček in Škrat Brat. Razstavo si lahko v Koroški galeriji likovnih umetnosti ogledate do vključno nedelje, 1. aprila.

Na natečaj je sicer prispelo preko 6.000 risbic, za razstavo pa so jih izbrali okoli 670, med njimi so tudi mali umetniki iz prleških šol in vrtcev. Med drugim Maj Razlag iz Vrtca Ljutomer, Danijel Najžar iz OŠ Ljutomer, Gaja Weis, Ian Marin in Lan Trstenjak iz OŠ Križevci,  Lovro Trstenjak iz Vrtca Stročja vas, Kevin Sever iz OŠ Veržej enota DOM, Jon Šimon in Klemen Kaučič iz VIZ Ormož - Vrtec Ormož, Maruša Juršič iz OŠ Ormož, Jaka Slokan in Tian Magdič iz Vrtca Ivanjkovci, ... Celoten seznam vseh izbranih risbic je na voljo tukaj.



Več v Kultura in izobraževanje