80. občni zbor PGD Pršetinci

Po uradnem delu je bila pogostitev in zabava z ansamblom Prlekija

Ivan Trunk, nedelja, 1. april 2018 ob 09:57
80. občni zbor PGD Pršetinci

80. občni zbor PGD Pršetinci

V soboto, 24. marca, so se gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Pršetinci zbrali v njihovem gasilskem domu in organizirali 80. občni zbor društva. Pred začetkom uradnega dela so njihovi pionirji pripravili krajši kulturni program, kateri se je nanašal na nastaenek in zgodovino njihovega društva. PGD Pršetinci je najstarejšo društvo v Gasilski zvezi (GZ) Sv. Tomaž in občini Sveti Tomaž.

Zbrane je najprej pozdravil in nagovoril predsednik društva Peter Črnjavič, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Miha Kosi. Na vrsti je bilo branje poročil: predsednika, poveljnika, blagajnika, predstavnice žena, predstavnika mladine, predstavnika nadzornega sveta in predstavnika verifikacijske komisije. Predsednik je v svojem poročilu povedal naslednje: v letu 2017 so nabavili nekaj delovnih oblek in opreme, organizirali so orientacijski tek za vse tri GZ, nabavili in uredili sejno sobo, nabavili defibrilator AED in usposobili člane za delo z njim. V letu 2018 je predsednik v programu dela napovedal naslednje: organizacija pohoda, organizcija orientacijskega teka za GZ Sveti Tomaž, Ormož in Središče ob Dravi, obnova kuhinje in počastitev ob 80. obletnici društva, ki bo 4. avgusta, pred gasilskim domom Pršetinci ter veselica z ansamblom Mladi Pomurci.

Poveljnik je v poročilu povedal, da so bili operativci v letu 2017 enajstkrat aktivirani v požarih na objektih in naravi ter pomagali ljudem po divjanju neurja. Udeleževali so se različnih izobraževanj in tekmovanj.

Letos je tudi pri PGD Pršetinci volilno leto. Ker je vsem voljenim članom potekel 5-letni mandat jih je občni zbor razrešil in izvolil novo vodstvo. Predsednik še naprej ostaja Peter Črnjavič, njegov namestnik je Jože Kosi, poveljnik je postal Mirko Zver, njegov namestnik pa je Janez Obran. Na koncu uradnega dela je bila podelitev odlikovanj in napredovanj, potem pa je bila beseda gostov. Tokrat so zbrane pozdravili in nagovorili predstavniki gasilskih društev, predsednik GZ Janez Obran, poveljnik GZ Albin Belšak in župan občine SV. Tomaž Mirko Cvetko.

Po uradnem delu je bila pogostitev in zabava z ansamblom Prlekija.​



Več v Kultura in izobraževanje