Voznik v trčenju izgubil življenje, cesta bila zaprta več ur

Glavna cesta Slovenska Bistrica - Kidričevo je bila za ves promet zaprta več ur

Prlekija-on.net, sreda, 4. april 2018 ob 09:39
Voznik osebnega avtomobila je izgubil življenje

Voznik osebnega avtomobila je izgubil življenje

Iz PU Maribor so sporočili, da so v sredo, 4. aprila, okrog 8.40 bili obveščeni o prometni nesreči IV. kategorije v Kidričevem. V trčenju med osebnim avtomobilom mariborskih registrskih označb in tujim tovornim vozilom, je voznik osebnega avtomobila izgubil življenje.

Glavna cesta Slovenska Bistrica - Kidričevo je bila za ves promet zaprta več ur. Gasilci PGD Ptuj in Talum Kidričevo so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorja, očistili onesnaženo cestišče z vpojnimi sredstvi, nudili pomoč delavcem avto vleke in iz poškodovanega rezervoarja tovornega vozila prečrpali okoli 500 litrov pogonskega goriva.

Policija še okoliščine sicer vedno raziskuje, je pa znano, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila vozil osebni avtomobil iz smeri Pragersko v smeri Ptuja. Izven naselja Kidričevo je na ravnem delu ceste zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo, katerega je vozil 29-letni voznik, državljan Romunije. Voznik osebnega avtomobila se je v prometni nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25