Nepravilno pritrjen tovor lahko ogrozi udeležence v cestnem prometu

To sicer ni bil vzrok za prometno nesrečo s smrtnim izidom, kljub temu pa so policisti vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog

Prlekija-on.net, četrtek, 5. april 2018 ob 15:45
Nepravilno pritrjen tovor je zletel iz tovornega vozila

Nepravilno pritrjen tovor je zletel iz tovornega vozila

Prometna nesreča, ki se je zgodila v sredo v Kidričevem in kjer je umrl 31-letni voznik osebnega vozila, je med drugim pokazala, kako pomembno je, da vozniki tovornih vozil prevažajo pravilno pritrjen tovor.

Kot je razvidno iz fotografije, lahko tovor, ki ni ustrezno zavarovan, ogrozi udeležence v cestnem prometu ter povzroči dodatno škodo, so sporočili iz PU Maribor.

Pomembno je, da pravilno uporabimo zadostno število pritrdilnih pasov ter s tem, v primeru nenadnega zaviranja ali drugih sunkovitih manevrov, preprečimo premik tovora z nakladalnega prostora.

Nepravilno pritrjen tovor sicer ni bil vzrok za prometno nesrečo, kljub temu pa so policisti vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog (74. člen ZPrCP).



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika