10. redni letni občni zbor Gasilske zveze Sveti Tomaž

GZ Sv. Tomaž šteje 839 članov vseh starostnih kategorij

Ivan Trunk, sobota, 7. april 2018 ob 10:55
Občni zbor GZ Sveti Tomaž

Občni zbor GZ Sveti Tomaž

V sredo, 28. marca, je Gasilska Zveza (GZ) Sveti Tomaž v prostorih gasilskega doma Pršetinci v sodelovanju s PGD Pršetinci organizirala redni letni občni zbor GZ. Zbrane je najprej pozdravil in nagovoril predsednik GZ Janez Obran, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Anton Munda. Podano je bilo poročilo verifikacijske komisije o prisotnosti delegatov, kateri imajo glasovalno pravico, prisotnost je bila sto-odstotna. GZ Sv. Tomaž ima štiri PGD, to so Pršetinci, Koračice, Savci, Trnovci in vsako PGD izvoli dva delegata, ki imata pravico glasovanja na skupščini GZ.

Nato je bilo na dnevnem redu branje poročil predsednika, poveljnika, vodje žena, predstavnika veteranov, vodje mladine, blagajničarke in predsednika nadzornega sveta. V poročilih so vsi povedali, da vsa štiri društva dobro delujejo, društva med seboj dobro sodelujejo, ko so v občini Sveti Tomaž kašne prireditve pomagajo pri varovanju in urejanju prometa, skupaj organizirajo prireditve dan gasilca, tekmovanje za pokal GZ, maša za Florjanovo nedeljo, srečanje gasilk in veteranov in oktobra v mesecu požarne varnosti skupaj pripravijo operativno vajo. GZ Sv. Tomaž šteje 839 članov vseh starostnih kategorij.

Pri GZ je bilo volilno leto, saj je vsem voljenim članom potekel petletni mandat, zato so bile volitve organov GZ. Predsednik GZ Sv. Tomaž je postal Mirko Lovrec, dosedanji predsednik Janez Obran je postal njegov namestnik, poveljnik GZ še en mandat ostane Albin Belšak, izvoljen je bil upravni odbor in poveljstvo GZ, prav tako še en mandat ostanejo: Ksenja Kosi vodja žena, Ivan Majcen vodja veteranov, Aleksandra Majcen vodja mladine, Pavla Hebar tajnica, Zinka Plohl blagajničarka in Anton Munda predsednik nadzornega sveta ter dva člana Andreja Prijol in Milan Bratuša.

Na koncu uradnega dela je bila še beseda gostov. Najprej je zbrane pozdravil in nagovoril Janez Merc predsednik Podravske regije in član upravnega odbora GZS, ki se je v govoru dotaknil naravnih nesreč zaradi katerih imajo gasilci veliko intervencij. V teh primerih bi morali lastniki objektov, lastniki zemljišč in lastniki dreves prevzeti več odgovornosti do njih, ker za vse pa ne morejo biti zadolženi gasilci. Zbrane sta pozdravila in nagovorila še Edvard Cvetko komandir policijske postaje Ormož in Dejan Jurkovič predsednik GZ Ormož.

Za 10-letno vodenje GZ Sv. Tomaž so se Janezu Obranu zahvalili za njegovo delo in mu podarili majhno darilo.​



Več v Kultura in izobraževanje