Šolarji dveh devetletk razstavljajo v DOSOR-ju

Likovna ustvarjalnost šolarjev v Občini Radenci

Filip Matko Ficko, petek, 13. april 2018 ob 16:14
Šolarji razstavljajo v DOSOR-ju

Šolarji razstavljajo v DOSOR-ju

V četrtek, 12. aprila popoldne, so v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, postavili na ogled razstavo likovnih izdelkov šolarjev dveh devetletk iz Občine Radenci: Osnovne šole Kapela ter Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci. Mentorici mladim od šestega do devetega razreda sta učiteljici likovnega pouka Ida Petek (Osnovna šola Kapela) in Renata Sporn (Osnovna šola Kajetana Koviča Radenci).

Tako je pri šolskem pouku temeljna naloga likovne vzgoje razvoj učenčeve likovne zmožnosti. Razvijalo bi se na tudi zmožnost vrednotenja likovne, kot tudi vizualne kulture. Spodbuja se učenčevo ustvarjalnost, inovativnost, likovno občutenost, pa tudi sposobnost opazovanja in presojanja tega, kar vidimo okrog sebe. Pri pouku se nadaljuje in usmerja spontano otroško likovno raziskovanje sveta, odkriva posebnosti pri likovnem izražanju (z različnimi likovnimi tehnikami) ter poglablja posluh za likovna dela umetnikov, kot tudi ostale umetniške zvrsti v kulturi.

Tokrat razstavljen različne likovne izdelke, ki so nastali pri urah likovnega pouka, so izdelali učenke in učenci šestih, sedmih, osmih in devetih razredov omenjenih šol. Razstavo si je moč ogledati pravzaprav vsak dan, kajti DOSOR ima vrata svojega doma starejših odprta vse dni v letu, tudi med dela prostimi dnevi, kot tudi med vsemi prazniki. Izdelki šolarjev dveh devetletk bodo na ogled do sredine maja.Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Veselo je bilo na koncertu Ljudskih pevk KD Sv. Jurij ob Ščavnici

Zapele so ljudske pevke KD Sv. Jurij ob Ščavnici

sreda, 12. december 2018 ob 08:37
Prijetno je bilo ob obisku slavljenke Marije Simonič, foto: Ludvik Kramberger

Marija je kulturnica od glave do pete

sreda, 12. december 2018 ob 08:28
Slovenijo v Parizu predstavlja tudi Vinko Prislan iz Radencev

Enajst slovenskih umetnikov na pariškem salonu

sreda, 12. december 2018 ob 08:21