Ljutomerske strelke postale državne prvakinje

S 1829,8 krogi so postavile tudi novi državni rekord in z naskokom 64,2 kroga dobesedno deklasirale nasprotnice

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. april 2018 ob 10:06
27. Državno prvenstvo z zračnim orožjem

27. Državno prvenstvo z zračnim orožjem

Na 27. Državnem prvenstvu z zračnim orožjem, ki je od 13. do 15. aprila 2018 v organizaciji Občinske strelske zveze Ormož potekalo v Gorišnici, so med mladinkami z zračno puško strelke SD Mesto Ljutomer poskrbele za veliko veselje.

Nuša Špindler, Antonija Kosi in Sandra Kaučič so namreč v ekipni konkurenci zmagale in postale državne prvakinje. S 1829,8 krogi so postavile tudi novi državni rekord in z naskokom 64,2 kroga dobesedno deklasirale nasprotnice.

Tudi v posamični konkurenci je bilo veliko veselja in zadovoljstva, saj je Antonija Kosi v finalu pristreljala bronasto medaljo in tako dopolnila odličen ekipni rezultat.

V kvalifikacijah (strelja se 60 strelov) je bila s 617,1 krogi najboljša Nuša Špindler, Antonija Kosi je bila s 608,9 krogi peta, Sandra Kaučič pa s 603,8 krogi osma. Vse tri so se nato uvrstile v finale (kamor se uvrsti 8 najboljših iz kvalifikacij), kjer je potem Kosijeva zasedla tretje mesto, Špindlerjeva peto in Kaučičeva osmo mesto.

V posamični konkurenci sta nastopila tudi Kristina Žižek, ki je med mladinkami zasedla 15. mesto in Rajko Robnik, ki je med člani zasedel 31. mesto.

Podrobnejše rezultate tekmovanja si lahko pogledate na spletni strani Strelske Zveze Slovenije.



Več v Šport