Na 16. Blaguškem teku teklo rekordno število tekačev in tekačic

Doseženi rezultati glavnega teka se točkujejo za Štajersko Koroški pokal

Branko Košti, ponedeljek, 16. april 2018 ob 10:18
16. Blaguški tek

16. Blaguški tek

S toplim pomladnim soncem obsijana in sveže ozelenela okolica Blaguškega jezera je v soboto, 14. aprila, gostila številne ljubitelje rekreacije in narave, ki so se zbrali na že 16. Blaguškem teku, katerega v okviru prireditev praznika Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, organizira Športno društvo Videm.

Na poteh v okolici jezera je teklo 472 tekačev in tekačic, kar je rekord dosedanjih tekov, od najmlajših do veteranov (starostna kategorija do 79 let), je teklo na različnih razdaljah, od 300 metrov do 9 kilometrov.

Prvi so se na progo podali učenci in učenke OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici in kot pravi ljubitelji teka neobremenjeni s časom prišli zadovoljni v cilj. Za njimi je 127 otrok, mlajših od 15 let, ki so bili razdeljeni v pet starostnih skupin, tekmovalo na razdaljah med 300 in 2000 metri in prav vsak najboljši v posamezni kategoriji si je prislužil medaljo, medtem, ko so jo v Baby teku prejeli vsi.

Na glavnem teku, katerega rezultati štejejo za Štajersko Koroški pokal, je teklo 105 tekačev in tekačic, so članice na 6-kilometrski progi tekle v sedmih starostnih skupinah. Absolutno zmago si je pritekla Andreja Zrnić, pred drugo Metjo Lužnih in tretjo Simono Kocbek. V moški članski kategoriji, razdeljeni v sedem starostnih skupin, je z 9-kilometrsko traso najhitreje opravil Jože Čeh, drugi je bil Mario Vračič, tretji pa Janko Verčko.

Kot zadnji so tekli udeleženci Občinskega teka za pokal Občine Sv. Jurij ob Ščavnici. Absolutno najhitrejši med 20 udeleženci je bil Patrik Omrzel, drugi Evgen Šoštarič in tretji Darko Karlo, med dekleti pa Maruša Sernc pred Klaro Kaiser in Astrid Lovrec. To pomeni, da so pokale Občine Sv. Jurij ob Ščavnici prejeli zmagovalec Evgen Šoštarič, drugi Darko Karlo in tretji Jan Pohar, med puncami pa je prvakinja postala Astrid Lovrec pred Evo Brunčič in Urško Fras.

Pokale in medalje sta podelila župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Mirko Petrovič in predsednik ŠD Videm Viki Rep, ki je tudi podelil posebno priznanje Športnega društva Videm Bredi Žunič, kot zasluge za večletno uspešno vodenje športnih prireditev.

Uradne rezultate po katergorijah lahko vidite tukaj.



Več v Šport