Občina Razkrižje v okviru vseslovenske akcije »Turistična patrulja« prejela dve priznanji

Poleg priznanja za 2. mesto je Občina Razkrižje prejela še posebno priznanje, ki se glasi »Po ocenjevanju tujih državljanov je občina Razkrižje DEŽELA LIKERJEV IN HOBITOV«

Prlekija-on.net, četrtek, 19. april 2018 ob 13:53
Priznanja je prevzel župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič

Priznanja je prevzel župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič

Akcijo Turistična patrulja so organizirale Novice svet 24. Sodelovalo je 16 slovenskih občin. Vse do predzadnjega kroga pa je bila Občina Razkrižje na 1. mestu z 92 točkami od 100 možnih in na koncu končali na odličnem 2. mestu po ocenjevanju tujih državljanov. 1. mesto je osvojila Občina Gorenja vas-Poljane, 3. mesto pa Občina Bohinj.

V uvodu svojih vtisov iz Razkrižja sta mlada Poljaka iz Varšave zapisala: »Očarana sva bila nad izjemno gostoljubnostjo in okusi« in sta že napovedala, da se v maju na Razkrižje vračata.

Poleg priznanja za 2. mesto je Občina Razkrižje prejela še posebno priznanje, ki se glasi »Po ocenjevanju tujih državljanov je občina Razkrižje DEŽELA LIKERJEV IN HOBITOV«, kar pomeni, da je to priznanje dodeljeno zaradi odlične pridelave domačih likerjev družine Draga Makovca iz Šafarskega in Janeza Tivadarja iz Gibine. Priznanje pa pomeni tudi izvirno ponudbo družine Mirka Žižka iz Šafarskega in njegove zemljanke ter prazgodovinske naselbine Turistično narodopisnega društva Razkrižje.

Podelitev priznanj je bila v soboto, 14. aprila v Zdraviliškem parku Term Dobrna. Priznanja je prevzel župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, ob podelitvi pa je prisostvovalo tudi 50 najaktivnejših prostovoljk in prostovoljcev ter turističnih ponudnikov, ki so se v okviru razkriškega turistično narodopisnega društva organizirali in pripotovali v Dobrno ter poskrbeli za pravo vzdušje.

Dogodek so izkoristili za lep sobotni izlet. V dopoldanskem času so si ogledali celoten kompleks term Dobrna, nato pa si v popoldanskem času ogledali še Velenje in kraj ob Velenjske jezeru - Škale, kjer se je kmalu po 2. svetovni vojni vas zaradi rudniških rovov pogreznila v današnje Velenjsko jezero.



Več v Kultura in izobraževanje