Radenci: Seniorke in seniorji radi plešejo

Tradicionalni aprilski seniorski večer v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sobota, 21. april 2018 ob 07:59
Seniorski večer v DOSOR-ju

Seniorski večer v DOSOR-ju

Da je ples tudi kar pravšnja terapija v tretjem in četrtem življenjskem obdobju, potrjuje vsakokratna številčna udeležba na seniorskem večeru, ki ga vsak tretji četrtek v mesecu pripravijo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Tako se je udeleženkam in udeležencem družabnega večera 19. aprila, med 18. in 21. uro, pridružil s svojimi klaviaturami DOSOR-jev prostovoljec »en mož orkester« Štefan Sečko - Legijaš z Vaneče v Prekmurju. Zaigral in zapel je vsakovrstne melodije, od domačih do zabavnih, da so lahko vsi pritegnili s petjem ali pa se zavrteli na plesišču kavarnice »Traminček«.

Vse je, med njimi tudi skupino varovank in varovancev bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih, pozdravila organizatorka seniorskih večerov Marija Erveš, pri animaciji seniorskega večera pa sta ji priskočili na pomoč kot prostovoljki DOSOR-jevi medicinski sestri Andreja Lenartič in Martina Farkaš. Za pecivo je poskrbela stanovalka Ema Matijevič, a domačo »rdečko« sta tokrat prispevala Lidija in Marko Ivanek iz Črešnjevec.

Aprilski seniorski večer se je na plesišču pričel s tradicionalnimi »račkami«, v vmesnem odmoru je sledila popestritev »Mikrofon je vaš« (udeleženci seniorskega večera recitirajo, pripovedujejo šale, pojo...), a tik pred zaključkom je sledilo kolo in nato še skupna pesem v slovo.



Več v Družabno