Radenci: Zapeli in zaplesali v pomlad

Na dementnem oddelku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je bilo na predzadnji aprilski torek dopoldan izredno veselo

Filip Matko Ficko, sreda, 25. april 2018 ob 10:10
Uvod z glasbo in petjem

Uvod z glasbo in petjem

Na dementnem oddelku DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je bilo na predzadnji aprilski torek dopoldan izredno veselo. Delovna terapevtka Janja Tratnjek je ob sodelovanju dveh zunanjih prostovoljk DOSOR-ja, Marije Erveš in Radmile Radojević, pripravilo praznovanje prihoda letošnje pomladi. Okrog 21. marca je bilo še precej hladno, a v teh dneh je že skoraj poletje.

A ne samo toplota pomladnega vremena, srca stanovalkam in stanovalcem dementnega oddelka DOSOR-ja je ogrel še prav posebno ljudski godec Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjec. Zvoki njegove frajtonerice so privzdignile pete generaciji v tretjem in četrtem življenjskem obdobju, da so zaplesali v parih ali pa kar v krogu. S pesmijo pa je godec spodbudil pravzaprav vse, da so pritegnili s svojimi glasovi ob znanih ljudskih napevih, kakor tudi že ob skoraj ponarodelih skladbah in pesmicah Lojzeta Slaka.

Med vmesnim predahom je vsem bilo ponujeno sveže pecivo iz DOSOR-jeve kuhinje (slaščičarne), pa tudi sadnih napitkov ni manjkalo, spomnili pa so se tudi pravkar minulega (nedelja, 22. april) Svetovnega dneva Zemlje.



Več v Kultura in izobraževanje