Ovčka Kata čudežno povrgla četverčke

Pri Koroščevih na Rožičkem Vrhu so se razveselili dveh črnih in dveh belih jagenjčkov

Prlekija-on.net, nedelja, 6. maj 2018 ob 18:51
Ovčke četverčki

Ovčke četverčki

V hlevčku Ivana in Marte Korošec z Rožičkega Vrha 6, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, se je pred nekaj dnevi zgodil pravi mali čudež. Njuna ovca Kata, ena izmed majhne črede, katero imajo že desetletje, je namreč skotila četverčke. To je dejansko velika redkost, kajti običajno ovce povržejo enega ali dva jagenjčka, redko pa trojčke, da o četverčkih niti ne govorimo. "Res nas je vse skupaj presenetilo, kajti doslej se to pri nas ni zgodilo, pa tudi nisem slišal, da bi kdo izmed rejcev drobnice na tem koncu imel takšen primer", nam je povedal gospodar Ivan, ki se bo sedaj, skupaj z družinskimi člani moral ukvarjati tudi s pomočjo mami Kati, ki ima le dve dojki, zraven pa štiri lačne trebuščke. Zato morajo pomagati z dodatnim mlekom in dudo, še zlasti enemu izmed belih jagenjčkov, ki je očitno bil zadnji in pri mami težko pride na vrsto. Koroščevi se mimogrede z ovčerejo ukvarjajo le ljubiteljsko, saj kot pravi Ivan, imajo kar nekaj pašnikov, ki so težko dostopni in "ovčke so dobrodošle kot naravna kosa".

Da gre za izjemno redek pojav, ko ovca povrže četverčke, nam je potrdil tudi znani pomurski veterinar Marko Nabergoj, dr. vet. med., ki je dejal, da so četverčki pri ovcah večja redkost, kot denimo trojčki pri govedih, in celo pri ljudeh.

Sicer pa ni minilo veliko časa odkar je hčerka Janja (nekdanja vinska kraljica Radgonsko - Kapelskih goric), Marto in Ivana razveselila z vnučkom Luko (pred tem sta imela le vnuka Jako, s strani sina Matjaža op.p.). Še ena zanimivost pa je vezana z družino Korošec, ki jih je razveselila ob minulih prvomajskih praznikih. Na sedmi izbiri "Radenskega špricarja", sta namreč tako strokovna komisija, kot ocenjevalci - laiki, ne da bi vedeli eni za druge, za najboljši Radenski špriCAR v letu 2018 izbrali prav špricar sestavljen iz vina zvrst Ivana Korošca z Rožičkega Vrha ter seveda Radenske tri srca.



Več v Zanimivosti