Maraton treh src je pred vrati, že tradicionalno tudi s številnimi znanimi obrazi

Tekači letos prihajajo iz kar 27 držav, med drugim iz Kenije, Kanade, Španije, Portugalske, Finske, Danske in Norveške. Prijave možne še na dan dogodka.

Prlekija-on.net, petek, 11. maj 2018 ob 11:41
Maraton treh src, foto: Dani Mauko

Maraton treh src, foto: Dani Mauko

Le še nekaj dni nas loči do 38. Maratona treh src, ki ga že nestrpno pričakujejo vsi ljubitelji teka, športnih aktivnosti in zabave. V soboto, 19. 5. 2018, bo Radence preplavilo več kot 5.300 tekačev in pohodnikov, med katerimi bodo v borbi za odličja tudi prepoznavna imena iz sveta športa. Zamudniki se še vedno lahko prijavite na dan dogodka, prav tako pa vabljeni vsi, ki želite srčne tekače podpreti in uživati v bogatem spremljevalnem programu.

Tekači letos prihajajo iz kar 27 držav, med drugim iz Kenije, Kanade, Španije, Portugalske, Finske, Danske in Norveške. Raznolika je tudi udeležba Evropskega pokala v nordijski hoji, kjer največ tekmovalcev prihaja iz Nemčije, Avstrije, Poljske in seveda - Slovenije.

V kraljevski disciplini - na 42 km trasi, ki letos šteje za državno prvenstvo v maratonu, se bo v Radencih pomerilo več kot 300 tekačev. Letošnja novost je, da so se morali športniki, ki se želijo potegovati za naslov državnega prvaka, prijaviti tako pri organizatorju kot pri Atletski zvezi Slovenije (AZS). Le v tem primeru se bodo rezultati upoštevali za državno prvenstvo.

V pričakovanju novega rekorda proge

Za stopnjevanje tempa bodo na 42-km progi poskrbeli vrhunski tuji udeleženci. Med slednjimi bosta atleta Mark Kipchumba ROTICH (Kenija) in Tamás NAGY (Madžarska), med ženskami pa hrvaška državna podprvakinja Marija Vrajić, ter izvrstniHellen Jepkosgei KIMUTAI (Kenija) in Yunes Moraa ONYANCHA (Kenija). Oster bo tudi boj za medalje v polmaratonu, ki se ga bosta v ženski konkurenci udeležili Zita KÁCSER (Madžarska), Ruth Chemisto MATEBO (Kenija), med moškimi pa Hillary Kiptum Maiyo KIMAIYO (Kenija) ter Abel Kibet ROP (Kenija).

Maraton že tradicionalno s številnimi znanimi obrazi

Kdo bo podeljeval medalje tekačem medalje, se sprašujete? Seveda naši nordijci. Domen Prevc, Tilen Bartol, Jernej Damjan, Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj, Miha Šimenc, Ana Marija Lampič in Nika Razinger vas bodo pričakali na cilju. Pomurskega tekaškega praznika ne bodo zamudili niti znani obrazi, ki se bodo prav tako pomerili v različnih tekaških disciplinah in dokazali, da radi presegajo same sebe in svoje meje. Na največjem spomladanskem tekaškem dogajanju boste lahko navijali za tekaške legende, med katerimi so Helena Javornik, Miran Sagadin in Roman Kejžar, ki bo na 21-kilometerski progi spremljal Sandija Novaka. Na polovički maratona se bo preizkusil predsednik države Borut Pahor, pa tudi najstarejša udeležena tekačica - 84-letna Kazimira Lužnik. Z nami bo še hip-hop legenda Zlatko, 42 kilometrsko progo pa si je kot izziv vzel Henrik Lutz, tekmovalec šova The Biggest Loser Slovenija.

Pester spremljevalni program za vse okuse

Letos se bo dogodek prvič pričel že dan pred maratonom. V petek, 18.5., bodo tekači na terasi hotela Radin od 13. ure dalje lahko prevzeli štartne številke ter dobili porcijo izvrstnih testenin ter s tem potrebno dozo ogljikovih hidratov, ki jim bo pomagala pri doseganju zastavljenih ciljev. Od 17. ure naprej bo veselo, saj nas bosta zabavala duet Doubletej, ob 19. uri pa se bomo pogovarjali s tekaško trenerko Andrejo Zrnić, raperjem Zlatkom in dr. Lovrom Žiberno, strokovnim sodelavcem protidopinške organizacije SLOADO, ki bodo predstavili svoj pogled na rekreativno ukvarjanje s športom in tekom.

Za odlično glasbo bo poskrbela evrovizijska finalistka Lea Sirk

Na dan maratona bo Radence zajelo pestro dogajanje. Za odlično glasbo bo poskrbela evrovizijska finalistka Lea Sirk, pred njenim nastopom pa bo občinstvo deležno kombinacije funka in rock'n'roll-a priznane domače skupne The Cock Tails. Dobra glasba in okusna hrana, ki je na dogodku ne bo manjkalo, sta torej dodatna razloga, da naslednji vikend Pomurje in njegov tekaški praznik obiščete vsi, ki želite s srcem podpreti tekače, in seveda vsi tisti, ki se želite preizkusiti v teku in se zabavi priključiti takoj po svojem tekaškem nastopu.

Pa nikar ne pozabite na dobrodelnost: na INFO točki bodo kolegi iz Društva prijateljev mladine Gornja Radgona zbirali prostovoljne prispevke. Letos želimo omogočiti, da čim več otrok iz lokalnega okolja del počitnic preživi na morju.

Maraton treh src



Več v Šport