Na 9. Čevapčijadi čevapčiče peklo 24 ekip

Za zabavo v polnem šotoru je skrbela Tanja Žagar s Skupino Avantura

Ivan Trunk, torek, 15. maj 2018 ob 07:58
9. Čevapčijada na Ptuju

9. Čevapčijada na Ptuju

V petek, 11. maja, je restavracija Amfora na Ptuju pripravila že deveto Čevapčijado, to je tekmovanje v pripravi čevapčičev, v peki čevapčičev in postrežbi čevapčičev. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 24. ekip: Bar Haložan, Dvojka, Plin na dom, Pok baza Nagošejnce, Raičeva club, Špricer Boys, Andrej Čuš Team, Društvo Koranti Destrnik, Janez Optimist, Mesarstvo Križnik, Čevapek in Papek, Rodeži & Co., Fan club Guma bar, Presmec, TEVE Ptuj, ATP Milanova Banda, 5 poljubov iz Formina, Dekor Panel, ŠD Juršinci, Grupa brez haska, Haloška podmornica, Mesnica Blatnik Team Dvorjane, PGD Ptuj in Kurenti Ptuj 1.

Vse ekipe so pričele z delom ob 17. uri, pripraviti so si morale maso za čevapčiče, roštilj in priloge, ki jih ponudijo zraven. Vsaka ekipa je tekmovala za nagrado komisije in za nagrado občinstva. Komisija, ki so jo sestavljali Franci Predikaka, Andrej Vogrin in dva naključno izbrana gosta prireditve, so obiskali vsako ekipo in ocenjevali: okus, izgled, način peke ter postrežbo čevapčičev.

Za nagrado občinstva je bilo potrebno zbrati čim več glasovalnih kuponov, ki so jih obiskovalci dobili pri vstopu na prireditev in so jih oddali v njihovo skrinjico. Pripravili so tudi eno zabavno - šaljivo igro, kateri čim hitreje spije vrček 1 L piva, iz vsake ekipe je lahko tekmoval en član.

Rezultati tekmovanja pri peki čevapčičev prve tri ekipe:

Ocenjevanje komisije:

1. mesto Dekor Panel - Bela Krajina
2. mesto Špricer Boys
3. mesto TEVE Ptuj

Ocenjevanje gostov:

1. mesto Društvo Koranti Destrnik
2. mesto Mesnica Blatnik Dvorjane
3. mesto Presmec

Tekmovanje v pitju piva:

1. mesto Mesarstvo Križnik
2. mesto 5 poljubov iz Formina
3. mesto Raičeva club

Med tekmovanjem je goste zabaval in za dobro voljo skrbel Ansambel Zagon. Drugi del večera pa je bil namenjen nastopu Tanje Žagar, ki je s skupino Avantura goste zabavala pozno v noč. Obisk 9. Čevapčijade in koncert Tanje Žagar je bil zelo dober saj je bil šotor nabito poln. Že zdaj vas vabijo na 10. Čevačijad​​o, ki bo maja 2019.​



Več v Družabno