DOSOR-jevci pri Gustijevem ribniku

Tradicionalna »Ribičija je terapija« je odlično uspela

Filip Matko Ficko, četrtek, 17. maj 2018 ob 21:08
Veselje vseh ob zaključku ribolova

Veselje vseh ob zaključku ribolova

Vsako pomlad in jesen v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, prostovoljke in prostovoljci za stanovalke in stanovalce pripravijo rekreativno prireditev ob enem izmed ribnikov na Štajerskem pod geslom »Ribičija je terapija«. Za geslom »trdno stoji« medicinska sestra Klaudija Zemljič, ki je ob prostovoljki Mariji Erveš »gonilna sila« tovrstne rekreacije, k sreči pa uspeta k sodelovanju privabiti prostovoljca z izkušnjami v ribištvu: Marjeto Lorber in Adolfa Lamuta. Slednja poskrbita namreč za vse potrebno (ribiški pribor ter hrano za ribe, kot tudi rezervacijo primernega ribnika).

V četrtek, 17. maja dopoldne, med 9. in 12. uro (z vmesno malico), je ribolov potekal ob Gustijevem ribniku v Boračevi in sam lastnik, Gusti Prelog, se je tudi oglasil pri tokratnih ribičih - začetnikih. Je namreč sam aktivni ribič - tekmovalec, prišel pa je še njegov sotekmovalec (udeleženec najmanj 40 svetovnih prvenstev v ribolovu - ekipno in posamezno) Željko Mavrič, ki pa je tokrat bil tudi v vlogi donatorja: za vse udeležence ribolova je prispeval medalje.

Ribiški ulov je bil uspešen: po eno ribo so ujeli stanovalci Tone HorvatAlojz Novak in Marjan Gašpar, dve ribi je ujel stanovalec Jože Urankar (3. mesto), tri ribe stanovalec Smiljan Homec (2. mesto) in pet rib stanovalec Branko Ločnikar (1. mesto). Dve ribi je ujela spremljevalka Renata , a eno ribo spremljevalec Aleš. Tako so vsi skupaj tokrat ulovili 16 rib, ki so jih v okviru športnega ribolova vrnili v vodo ribnika, teža ribjega ulova pa bi naj bila okrog 25 kilogramov.



Več v Družabno