Marmorni kolač na seniorskem večeru

Ne le druženje ob glasbi, plesu in petju pesmi

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 21. maj 2018 ob 07:43
Seniorski večer v DOSOR-ju

Seniorski večer v DOSOR-ju

Rezine odličnega marmornega kolača (šarkeljna), ki ga je posebej za majski seniorski večer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravila kot prostovoljka medicinska sestra Andreja Lenartič je vsekakor popestril vzdušje udeleženk in udeležencev družabnega večera. K temu je svoj kanček veselja dodalo še belo vino iz Strehovskih goric, čeprav ga je vsak lahko dobil le kozarček. Tudi tega je priskrbela Andreja.

Glasba in petje prostovoljca Bojana Toplaka iz Satahovec, ki nastopa kot »en mož orkester«, sta nekatere udeleženke in udeležence seniorskega večera že v samem začetku »ponesle« na plesišče, da je organizatorka teh večerov, prostovoljka (z nazivom »ambasadorka prostovoljstva«) Marija Erveš lahko vse pozdravila šele nekoliko kasneje, ne ob začetku večera ob 18. uri. Pri petju se je muzikantu pridružil še stanovalec Drago, nič kaj pa nista zaostajali medicinski sestri, tokrat v vlogi prostovoljk, Martina in Andreja.

Za »sladki del« večera, ki se je zaključil ob 21. uri s pesmijo Željka Bebeka »Laku noć svirači...«, je po tradiciji pecivo donirala stanovalka Ema Matijevič, za »zasoljeni« večer pa je s slanimi palčkami poskrbela prostovoljka, medicinska sestra Martina Farkaš.



Več v Družabno