Mladi glasbeniki »Med grajskimi zidovi«

Mineva desetletje Zasebne glasbene šole Maestro

Prlekija-on.net, sobota, 26. maj 2018 ob 08:41
Koncert Med grajskimi zidovi

Koncert Med grajskimi zidovi

Podobno kot vsako leto, ob končanju šolskega leta, je tudi tokrat potekal tradicionalni zaključni nastop solistov, komornih skupin in orkestrov Zasebne glasbene šole (ZGŠ) Maestro iz Gornje Radgone. Tokrat so učenci omenjene šole vse kar so se naučili, že četrtič predstavili v čudovitem ambientu obnovljenega radgonskega gradu, javni zaključni koncert pa so poimenovali »Med grajskimi zidovi«. In čeprav gre za mlado izobraževalno ustanovo, saj bodo septembra letos obeležili prvo desetletje svojega delovanja, so se vsi prisotni, ki jih je bilo kar veliko, lahko prepričali, da se na šoli dela odlično. Prav vsi nastopajoči učenci, med njimi so bili glasbeniki vseh starosti, od predšolskih otrok do že vrhunskih umetnikov, so potrdili, da se pripravljajo na počitnice z odličnim znanjem. S tem so še enkrat znova potrdili, da dobro delajo, mladi pa so tudi pokazali, da se lahko veliko nauči, priuči in osvoji skozi leto vestnega delovanja, ob strokovni pomoči učiteljev in mentorjev. In da so v ZGŠ Maestro v šolskem letu 2017/18 bila uspešna je v pozdravnem nagovoru potrdila tudi ravnateljica Melita Vulc, ki je med drugim dejala, da se na šoli ne hvalijo vsak dan, ko pa se "pa se pošteno pohvalimo".

Vulčeva je v svojem nagovoru nanizala uspehe, ki so jih otroci dosegli v iztekajočem se šolskem letu, ko so učenci omenjene šole nastopili na kar 24 takšnih in drugačnih koncerti, prireditvah in dogodkih. Večinoma sicer v Gornji Radgoni in okolici, a tudi drugje po Sloveniji in tudi v tujini. Ob tem vsak dan prostore svoje šole napolnijo s pridnimi, marljivimi, vztrajnimi in motiviranimi učenci ter odličnimi in zaupanja vrednimi pedagogi. Ravnateljica ZGŠ Maestro Melita Vulc se je zahvalila vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je njihova šola postala to kar je danes, ob tem tudi radgonskemu graščaku Milanu Herzogu, ki šoli omogoča predstavitve svojih dosežkov v čudovitih grajskih zidovih. Tudi Herzog je izrazil zadovoljstvo nad sodelovanjem z mladimi glasbeniki, katero pričakuje in si želi tudi v bodoče. Prisotne je pozdravil tudi Janez Rihtarič, edini (izmed štirih) prisotni župan, ki je čestital učencem in mentorjem za čudovit koncert. Hkrati je Rihtarič podelil posebno priznanje, ki ga šola podeljuje ob koncu šolskega leta, in sicer učencu Janu Rautarju s Kapele.

Kakorkoli že, tokrat so se v 100-minutnem koncertu, s svojim odličnim muziciranjem, v spremstvu pianistov, solistov in mentorjev: Leje Ropoša, Tadeja Vilarja, Martina Rošerja, Dušana Stojanovića, Lovra Turina, Doris Šegule, Dejana Raja, Nine Dominko, Nastje Šalamun, Ivane Pintarič, Taje Berič in Aneje Šoštarič, predstavili: Nace Šoštarič, trobenta; Izidor Vogrinec, tolkala; Trio saksofonov (Daša Maučec, Eva Somer, Luša Maučec); Duo violin (Nina Kolar, Doris Šegula); Kvartet kitar (Filip Ratej, Nuša Wolf, Nina Klemenčič, Sušan Stojanović); Komorna skupina tolkal (Žan Mlinarič Belak, Tadej Rajh, Izidor Vogrinec, Lionel Fifolt, Deni Perko, Ela Rovšnik, Martin Rošer); Kvintet klarinetov (Vita Senčar, Ura Žica Škof, Eva Gradišnik, Nino Klemenčič, Lovro Turin); Komorna skupina diatoničnih harmonik (Tjaša Šumak, Jan Mlinarič Belak, Mai Domjan, Tai Domjan, Deny Vouri, Marko Ros); Pihalni orkester; Godalni orkester; Simfonični orkester.



Več v Kultura in izobraževanje