Večer z ljudskimi pevci in godci v Središču ob Dravi

Ljudski pevci in godci ohranjajo zakladnico naših prednikov, ki ima bogato veselo ali žalostno pripovedno vsebino

Prlekija-on.net, torek, 29. maj 2018 ob 07:44
Večer z ljudskimi pevci in godci

Večer z ljudskimi pevci in godci

Ljudske pevke in Gledališka sekcija Kulturnega društva Obrež so v soboto, 26. maja, v dvorani Sokolana v Središču ob Dravi pripravili Večer z ljudskim pevci in godci.

Ljudski pevci in godci ohranjajo zakladnico naših prednikov, ki ima bogato veselo ali žalostno pripovedno vsebino. Vse te vsebine so se že od nekdaj prenašale od ust do ust, iz kraja v kraj, iz roda v rod.

Na Večeru ljudskih pevcev so se predstavile Ljudske pevke Društva gospodinj Vitomarci, Ljudska godca Zeleni asparagus, Ljudske pevke lükarce TED Lükari Dornava, Ljudski pevci PD Janez Trstenjak Hum, Ljudski pevci DU Turnišča, Glasbena skupina Cvetje v jeseni DU Tišina, Pevci ljudskih pesmi KTD Selce, Ljudske pevke KD Fran Ksaver Meško Sveti Tomaž, Pevke ljudskih pesmi KD Osluševci, Ljudski godci KD France Prešeren Videm in gostiteljice Pevke ljudskih pesmi KD Obrež.

Gledališka sekcija Kulturnega društva Obrež, pa so kot vmesne povezovalne točke pripravili predstavitev starega kmečkega običaja - žetev. S svojimi gledališkimi prizori upodobitve tega običaja so popestrili večer in zabavali vse zbrane.

Prireditev je sklenila skupna pesem vseh nastopajočih in obiskovalcev.

Že nekoč je veljalo, da so se ljudje med seboj veliko družili in med njimi je bilo več osebnega stika. Prihod muzikanta pa je prinesel obilo dobre volje in rojevale so se nove zgodbe in melodije.

Gledališka sekcija KD Obrež



Več v Kultura in izobraževanje