Promenadni koncert Prleške godbe v DSO Ljutomer

Člani pihalnega orkestra Društva upokojencev Ljutomer razvedrili stanovalce doma

Prlekija-on.net, petek, 1. junij 2018 ob 08:59
Prleška godba v DSO Ljutomer

Prleška godba v DSO Ljutomer

V sredo, 30. maja, je v okviru sredinih dogodkov stanovalce Doma starejših občanov Ljutomer ponovno obiskala Prleška godba Društva upokojencev Ljutomer, ki jo vodi dirigent Jani Škrajnar. Sodelovanje godbe z domom je že skoraj tradicionalno. Godbeniki se v zadnjem obdobju vsaj dvakrat letno prijazno odzovejo vabilu in brezplačno nastopijo za stanovalce in obiskovalce doma, za kar jim gre posebna pohvala.

Tudi tokrat so pod vodstvom Janija Škrajnarja izvrstno odigrali izbrani repertoar, kar je navdušilo poslušalce in jim polepšalo poznopomladanski večer. Tako so na terasi doma odmevale znane melodije, ki obujajo spomine, kot npr. koračnica Mimohod, Avsenikova Lovska koračnica, Bella Italia, La Paloma, Ruža crvena, Lepo je biti muzikant idr.

Terasa DSO Ljutomer in domska kavarna, ki se nahaja ob obrobju ljutomerskega znamenitega parka, nudita lep ambient za poletna druženja. Tokrat so se tako stanovalcem pridružili tudi nekateri Ljutomerčani in zunanji obiskovalci, kar je vse prispevalo k izvrstnemu glasbenemu dogodku. Vodstvo doma načrtuje skozi poletje še več podobnih za javnost odprtih »sredinih« dogodkov, ki so namenjeni dobremu počutju stanovalcev in medgeneracijskemu druženju z drugimi zunanjimi obiskovalci. »Sredini večeri« potekajo čez poletje ob 18. uri ob lepem vremenu na terasi doma, sicer pa v domski večnamenski dvorani.



Več v Kultura in izobraževanje