Podpisana pogodba za ureditev kolesarskih povezav v Ljutomeru

Občina Ljutomer bo na podlagi podpisane pogodbe prejela 65.107,51 evra nepovratnih sredstev, ki bodo namenjena za ureditev manjkajoče kolesarske povezave na relaciji Ulica Rajh Nade - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica, v samem mestu Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 1. junij 2018 ob 14:23
Uredile se bodo manjkajoče kolesarske povezave na relaciji Ulica Rajh Nade - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica

Uredile se bodo manjkajoče kolesarske povezave na relaciji Ulica Rajh Nade - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je z Ministrstvom za infrastrukturo podpisala pogodbo o sofinanciranju operacije »Ureditev manjkajočih kolesarskih povezav v Ljutomeru«. Občina Ljutomer bo na podlagi podpisane pogodbe prejela 65.107,51 evra nepovratnih sredstev, ki bodo namenjena za ureditev manjkajoče kolesarske povezave na relaciji Ulica Rajh Nade - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica, v samem mestu Ljutomer.

V sklopu investicije se bo uredilo obojestransko kolesarsko stezo, pločnik, javno razsvetljavo, prečkanja čez regionalno cesto ter uvoze v ulice Generala Maistra in Viktorja Kukovca, ki bodo skladno z zahtevami razpisa dvignjeni in bodo dajali prednost kolesarjem pred avtomobili.

V sklopu investicije bosta postavljena tudi dva števca za kolesarje, ki bosta spodbujala samo kolesarjenje, po drugi stani pa bosta pridobivala podatke, ki jih bo Občina Ljutomer lahko koristno uporabila. Ocenjena vrednost investicije znaša 282.579,38 evra.

V mesecu juniju bo objavljen javni razpis za izbiro izvajalca del, dela pa se bodo pričela v mesecu avgustu in bodo trajala do meseca novembra letos.



Več v Gospodarstvo