Ormož in okolico zajelo močno deževje

Poplavilo je kleti ter ceste, kamor je nanosilo blato in kamenje, podrlo je nekaj dreves, ...

Prlekija-on.net, sobota, 2. junij 2018 ob 08:33
Gasilci so posredovali na več lokacijah, foto: PGD Ormož

Gasilci so posredovali na več lokacijah, foto: PGD Ormož

V petek popoldan je Ormož in okolico zajelo močnejše deževje, zapihal je okrepljen veter in dodobra ohladil ozračje. Lokalno so se ponekod pojavljali močni nalivi in tudi toča.

Ob 17.06 je padlo drevo na cesto v kraju Zamušani v občini Gorišnica. Odstranili so ga gasilci PGD Zamušani. Ob 17.35 je meteorna voda zalivala klet stanovanjske hiše na Dobravi v Ormožu. Gasilci PGD Hardek so vodo ustavili z namestitvijo protipoplavnih vreč.

Ob 17.39 je naselje Mihalovci, občina Ormož, zajelo neurje z močnimi nalivi. Meteorna voda je zalila klet stanovanjske hiše in naplavila mulj ter gramoz na cestišče, zaradi močnega vetra pa se je na cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Ivanjkovci so iz kleti in garaže stanovanjske hiše prečrpali 20 kubičnih metrov meteorne vode, s ceste odstranili podrto drevo ter očistili in oprali cestišče na dolžini okoli 100 metrov.

Ob 17.45 je zaradi močnih nalivov in nanosa blata zalilo stanovanjsko hišo v naselju Nunska Graba v občini Ljutomer. Gasilci PGD Stročja vas so prekopali jarek in speljali vodo mimo hiše ter pomagali pri čiščenju nanošenega blata okoli stanovanjske hiše.

Ob 17.54 je v Rakuševi ulici v Ormožu, zaradi neurja z močnimi nalivi, meteorna voda zalila štiri kleti stanovanjskih hiš in poplavila cesto. Gasilci PGD Ormož so iz poplavljenih objektov s sesalcem počistili naplavljeni mulj ter prečrpali okoli 20 kubičnih metrov vode.

Ob 17.55 je v Lešnici, občina Ormož, meteorna voda zalila lokalno cesto in grozila še stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Hardek, ki so ugotovili, da voda sama odteka in intervencija ni potrebna.

Zamakalo je spet tudi v športni dvorani na Hardeku, kar je že stalnica ob deževju.

Neurje



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava