Komorni zbor se predstavlja na eminentnem odru opere v francoskem Toursu

Komorni zbor Orfej zastopa slovenske barve na zborovskem tekmovanju za Veliko nagrado Evrope za zborovsko petje Florilège Vocal de Tours v Franciji

Prlekija-on.net, sobota, 2. junij 2018 ob 17:05
Komorni zbor Orfej v Franciji

Komorni zbor Orfej v Franciji

Ljutomerski Komorni zbor Orfej je v četrtek po dvaindvajsetih urah potovanja z avtobusom prispel na tekmovanje v francoskem Toursu. Preden so se dobro odpočili od dolgega in napornega sedenja na avtobusu, so že sedeli na vaji. V petek zvečer so se pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana predstavili občinstvu in zahtevni mednarodni žiriji. Na premiernem nastopu dvorane opere v Toursu so se predstavili z zahtevnim programom: ZEFIRO TORNA (Claudio Monteverdi), MITTEN WIR IM LEBEN SIND (Felix Mendelssohn-Bartholdy), APRÈS UN RÊVE (Gabriel Faurè/François Branciard), PRAISE HIS HOLY NAME (Keith Hampton).

Občutki in odzivi publike po nastopu so bili kljub akustično zahtevni dvorani pozitivni. Verjetno gre verjeti navdušenemu poslušalstvu, ki ni štedilo s komplimenti in izjavami, da so med nastopom zelo uživali.

Orfej že danes, v soboto čaka nov izziv. Pozno zvečer bodo nastopili v prostem programu, v katerem se bodo v največji meri predstavili s skladbami slovenskih avtorjev. Verjamemo, da bodo poslušalce in žirante prepričali tudi z napovedjo oziroma pripovedjo o slovenski polki. Za svoj drugi nastop v Toursu so izbrali skladbe: OČE NAŠ HLAPCA JERNEJA (Karol Pahor), SAMOTNO UGIBANJE (Uroš Krek), POLKA JE UKAZANA (Ubald Vrabec), FELIX'S GIRLS: Gretchen, Jou-Jou, Irma (Robert Murray Schafer).



Več v Kultura in izobraževanje