Medgeneracijsko srečanje »Sonce, zdravje in gibanje za vse«

Ta dan so pod tem naslovom v vrtcu Mala Nedelja združevali poleg prijetnega druženja še aktivnosti vezane na zaključke treh projektov, ki potekajo v vrtcu skozi vse leto: Zdravje v vrtcu, Mali sonček in Varno s soncem

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. junij 2018 ob 17:55
Medgeneracijsko srečanje vrtca Mala Nedelja

Medgeneracijsko srečanje vrtca Mala Nedelja

Prva poletna junijska sobota je bila v našem vrtcu v znamenju medgeneracijskega srečanja, ki smo ga poimenovali »Sonce, zdravje in gibanje za vse«. Ta dan smo pod tem naslovom združevali poleg prijetnega druženja še aktivnosti vezane na zaključke treh projektov, ki potekajo v našem vrtcu skozi vse leto: Zdravje v vrtcu, Mali sonček in Varno s soncem.

Dogajalo se je veliko zanimivega, in sicer smo strokovne delavke vrtca pripravile kar nekaj dejavnosti, ki so pritegnile tako male in velike:

  • SONČKOV POHOD
  • SONČKOVO KOLESARJENJE
  • SONČKOV TEK (v katerem so najprej pomerili otroci, nato pa še posebej mame in posebej očetje)
  • DELAVNICE IN STOJNICE Z RAZLIČNO TEMATIKO 

 

Pohodniki so se ob 9.uri zbrali pri vrtcu in se podali na pot, ki jih je peljala malo po ravnem, malo po bregih, pa skozi gozdno pot proti Lovskemu domu v Radoslavcih.

Kolesarji smo se zbrali v Kuršincih pri družini Oletič in se prav tako odpeljali proti Lovskemu domu v Radoslavcih. Za varnost kolesarjev je skrbel policist na motorju iz Policijske postaje Ljutomer.

Ko smo se vsi od pohodnikov do kolesarjev zbrali na cilju, je tam potekal Sončkov tek. Najprej so tekli otroci, nato še mame in na koncu očetje.

Vzgojiteljice smo pripravile v senci dreves delavnice za male in velike. Otroci so si izdelali medalje, ker so pretekli razdaljo sončkovega teka, legionarske kape kot zaščito pred vročim soncem in za osvežitev še sadna nabodala. Prav tako smo vzgojiteljice ponujale na stojnici zdrav in osvežilen napitek (voda z limono in meto), ter zdrav namaz s skuto in bučnim oljem in bučnimi semeni.

Otroke smo dodatno še razveselili s kotičkom, kjer jim je vzgojiteljica naredila po želji poslikavo obraza.

Bili smo zelo veseli, da so se nam na tem srečanju pridružili še zunanji sodelavci.

Lovci Lovske družine iz Radoslavcev so nam prijazno odstopili prireditveni prostor, odprli vrata lovskega doma za ogled in predstavili še delo z lovskim psom.

Policisti PP Ljutomer so poleg spremstva kolesarjev predstavili svoje delo in nam prijazno razkazali službeni policijski avto ter pripomočke, ki jih uporabljajo pri svojem delu.

Medicinske iz Zdravstvenega doma Ljutomer pa so se trudile z meritvami krvnega tlaka in sladkorja v krvi vseh odraslih udeležencev srečanja.

Druženje v lepem junijskem sobotnem dopoldnevu nam bo ostalo v lepem spominu. 

Tako mali kot veliki smo domov odšli z željo, da ponovimo tako srečanje še kdaj.

Nekdo je nekoč dejal: »Uživaj dan in ne bodi sam!«...in ta dan je bil kot naročen za to.

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja
Foto in video: Ksenija Kolar in Branko Košti



Več v Najmlajši