Vrtec Manka Golarja obiskal Medvedek Henry

Ideja o Rdečem križu lahko zaživi tudi med najmlajšimi

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 4. junij 2018 ob 22:06
Medvedek Henry v vrtcu Gornja Radgona

Medvedek Henry v vrtcu Gornja Radgona

Medvedek Henry, ki je doma v velikem švicarskem gozdu (oziroma na RKS - Območno združenje Gornja Radgona), je v ponedeljek, 4. junija dopoldne, v spremstvu svojega mentorja (spodaj podpisani !) obiskal najmlajše v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni.

Ob 15-minutni zgodbici so se malčice in malčki spomnili živali, ki žive v gozdovih, kako se prehranjujejo in še posebej, kako se pridno pripravljajo na zimo. Njihove trenutke, ko so se živali sprle na gozdni jasi, je po prepiru poizkušal »izgladiti« mimoidoči Medvedek Henry. Ta je poskrbel za oskrbo ranjenih živali, malčice in malčki pa so »zgradili« gozdno bolnišnico iz kock ter jo označili z znakom Rdečega križa. Le-tega ima na svoji srajčki pripetega tudi Medvedek Henry, ki opomni najmlajše na pomen medsebojne pomoči in sodelovanja tako med živalmi, kot tudi med ljudmi.

In tovrstno sodelovanje se bo še posebej izkazalo že ta četrtek, 7. junija, ko bodo v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona predstavnikom Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Gornja Radgona izročili prostovoljne zbrane športne rekvizite, ki jih bodo aktivisti te najmnožičnejše in najstarejše humanitarne organizacije na svetu razdelili socialno ogroženim.

Foto: Katja Makovec



Več v Najmlajši