Za manj voženj pod vplivom alkohola heroji furajo v Gornji Radgoni

Invalidi, ponesrečeni v prometnih nesrečah, bodo mlade vozili na in iz večerne zabave dogodka Športaj s Klinko, ki bo v soboto, 9.6.2018 v Gornji Radgoni

Prlekija-on.net, četrtek, 7. junij 2018 ob 10:18
Heroji furajo v pižamah v Gornji Radgoni

Heroji furajo v pižamah v Gornji Radgoni

Iniciativa za manj voženj pod vplivom alkohola, »Heroji furajo v pižamah«, zdaj tudi v Gornji Radgoni. Invalidi, ponesrečeni v prometnih nesrečah, bodo mlade vozili na in iz večerne zabave dogodka Športaj s Klinko, ki bo v soboto, 9.6.2018 v Gornji Radgoni.

»Heroji furajo v pižamah« je vseslovenski projekt, s katerim Zavod Vozim nagovarja mlade, da ne vozijo pod vplivom alkohola, hkrati pa poziva starše, da poskrbijo za varen prevoz svojih otrok domov, četudi sredi noči in v pižami. Gre za aktivno osveščanje širše slovenske javnosti o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, ki naj bi bila največja ravno med mladimi. Ključni cilj in rezultat projekta je vključitev čim večjega števila mladih, ki si priskrbijo varen prevoz z zabave domov in več staršev, ki so za svoje otroke pripravljeni vstati sredi noči. Na območju Pomurja sta v omenjeni projekt vpeta Občina Gornja Radgona in Mladinski center Gornja Radgona.

Na pobudo Mladinskega centra Gornja Radgona so se heroji letos "prifurali" tudi v Gornjo Radgono. Devetega junija bodo v okviru prireditve Športaj s Klinko v Gornji Radgoni izvajali akcijo »Heroji furajo v pižamah«, kjer bodo invalidi, poškodovani v prometnih nesrečah, v predelanih vozilih brezplačno vozili mlade na in iz večerne zabave domov. Na voljo bosta dva prilagojena avtomobila (na ročni pogon, s posebno ročko).



Več v Kultura in izobraževanje