Brezplačno tapkajmo – in dosezimo spremembo

Tehnika doseganja čustvene svobode (EFT metoda) je metoda, pri kateri čustveno olajšanje pelje k temeljitemu telesnemu ozdravljenju

Prlekija-on.net, četrtek, 7. junij 2018 ob 17:12
Tapkanje

Tapkanje

Pridruži se skupinskem tapkanju s Cvetko Horvat, ki bo na Ormoški cesti 22, v ljutomerski enoti Večgeneracijskega centra Pomurja, 13. junija ob 16:30. Prijavi se še danes na msljutomer@gmail.com ali na 031 212 393 - saj je število mest omejeno. Financira EU iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter lokalne skupnosti.

Zakaj tapkanje?

Tehnika doseganja čustvene svobode (EFT metoda) je metoda, pri kateri čustveno olajšanje pelje k temeljitemu telesnemu ozdravljenju. Združuje spoznanja vzhodne (energijski meridiani telesa) in zahodne (čustvene težave vplivajo na telesno zdravje) medicine. Negativne izkušnje motijo pretok energijskih meridianov, ki tečejo skozi naše telo in to je največkrat verjeten razlog za fizične težave, naše slabše zmogljivosti, čustvene težave ali prepričanja, ki nas omejujejo. Ta metoda je oblika psihološke akupresure, pri kateri s prsti nežno tapkamo po določenih točkah na obrazu in telesu.

Ustanovitelj metode g. Gary Craig je ugotovil, da je razlog za nastanek neprijetnega čustva motnja v našem energijskem sistemu. Če s konicami prstov stimuliramo območje, kjer se končujejo meridiani, medtem ko smo uglašeni s svojo težavo, motnjo oz. blokado odpravimo - tako vzpostavimo ravnovesje v našem energijskem sistemu in omogočimo, da se energija spet prosto pretaka.

S tapkanjem lahko odpravimo stres oziroma naš odziv na določene situacije, neprijeten občutek, znebimo se fizične bolečine, tesnobe, depresije, zasvojenosti... Z njegovo pomočjo lahko izboljšamo medsebojne odnose, produktivnost pri delu, rezultate pri športu ali v šoli... Gospod Gary Craig celo svetuje: »Uporabite jo na vsem!«

Kako tapkanje deluje?

S pomočjo EFT metode spremenimo mnenje o preteklih dogodkih, ki nam (tudi ob sami misli nanje) še vedno povzročajo negativna čustva ter bolečino. Prepričanjem, ki smo jih na nek način - nehote in nevede - »pobrali« na naši poti in nas danes še vedno na nek način omejujejo, odvzamemo moč. Tako lažje zaživimo svobodno - brez vplivov preteklosti.
Medtem, ko s prsti stimuliramo točke in izgovarjamo stavke, ki opisujejo našo težavo, spreminjamo na bolje tisto, kar čutimo in doživljamo ZDAJ, v tem trenutku ali pa čutimo glede nečesa, kar je šele pred nami. Tako se sprostimo, naše negativne misli glede prihodnosti izginejo, lažje vidimo rešitve in tako zakon privlačnosti deluje - naše dobre misli in dobre vibracije bodo privlačile dobro.

Dodatek

  • Če se boste tapkanja lotili pravilno in vztrajno, se bo življenje spremenilo na več ravneh.
  • Udeležencem ni treba govoriti o svojih težavah.
  • Osnovni postopek je zelo preprost in tudi otroci ga lahko uspešno uporabljajo. Med srečanjem ponavljate za izvajalko - tapkanje po točkah in besede, ki jih ob tem izgovarja. Tudi kot začetniki lahko dosežemo spodbudne rezultate, v primerih, ki zahtevajo več, je bolje delati z izkušenim izvajalcem.
  • Več o izvajalki: http://www.custvena-svoboda.si/
  • Več o aktivnostih ljutomerske enote Večgeneracijskega centra Pomurja na napovedniku meseca junija.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje