Janko Brunčič zasedel 12. mesto na šahovskem turnirju veterank in veteranov

V Zgornji Polskavi so se že dvajseto leto zapored zbrali šahovski veterani in veteranke Slovenije in se pomerili za naslov najboljšega oziroma najboljše

Prlekija-on.net, petek, 8. junij 2018 ob 10:11
Šahovski turnir veteranov in veterank

Šahovski turnir veteranov in veterank

V nedeljo, 3. junija, so se v Zgornji Polskavi že dvajseto leto zapored zbrali šahovski veterani in veteranke Slovenije in se pomerili za naslov najboljšega oziroma najboljše. Tokrat se jih je zbralo 116 iz vseh koncev Slovenije. Ker je šlo za jubilejno tekmovanje, so pred začetkom tekmovanja zapeli domači pevci, vse je pozdravila predsednica turističnega društva Viničar, ki je soorganizator tekmovanja, sodnik je na kratko seznanil nastopajoče s pravili in tekmovanje se je pričelo.

Odigralo se je devet kol po švicarskem sistemu s tempom igranja 15 minut. Med 116 udeleženci in udeleženkami jih je bilo tudi pet iz šahovske sekcije TVD Partizan Ljutomer. Njihov član Janko Brunčič je zasedel na koncu 12. mesto, kar je bila tudi najboljša uvrstitev med pomurskimi šahisti. Med veterankami se je Marija Lačen uvrstila na peto mesto.

Na koncu je sledila podelitev nagrad sodelujočim, zahvala sponzorjem in donatorjem in seveda slavnostna torta s katero se je posladkalo vseh 116 šahistov in šahistk ter ostali povabljeni gostje. Posebno priznanje je dobil tekmovalec, kateri se je udeležil vseh dosedanjih dvajsetih tekmovanj in se že veseli srečanja prihodnje leto.



Več v Šport