V petek in soboto možna močnejša neurja

ARSO je izdal oranžni alarm, možen je razvoj superceličnih neviht in močnejših neurij, ki jih lahko spremljajo siloviti nalivi, močni sunki vetra in toča

Prlekija-on.net, petek, 8. junij 2018 ob 10:50
Neurje nad Prlekijo 2017

Neurje nad Prlekijo 2017

Za petek je ARSO za večji del Slovenije izdal oranžni alarm zaradi možnosti pojavljanja močnejših neviht. Popoldne bo še deloma sončno, pojavljale pa se bodo nevihte, ki se bodo zavlekle v večer in noč. Možna bodo tudi neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na vzhodu do 30 °C.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne bodo nastale plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 16, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.

Neurje.si medtem poroča, da se nam "v petek in v noči na soboto obeta drugačen razvoj neviht kot smo tega bili vajeni v preteklih tednih. Možen je razvoj superceličnih neviht in močnejših neurij, ki jih lahko spremljajo siloviti nalivi, močni sunki vetra in toča, ki bo lahko popoldan in zvečer debelejša! Toča lahko kje lokalno ob ugodnih pogojih jutri dosega ali presega debelino 4 cm. Nevihte bodo hitrejše in obsežnejše."

Opozorilo je izdala tudi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, policija pa opozarja na previdno vožnjo med neurjem.

Nekaj po 16. uri je močno neurje s točo v velikosti jajca, že zajelo Dolenjsko.



Več v Narava