Slovenijo od juga zajelo močno neurje s točo velikosti jajca

Okoli 16.30 je močno neurje s točo velikosti večje od jajca, zajelo Dolenjsko, predvsem okolico Črnomlja in Bele Krajine

Prlekija-on.net, petek, 8. junij 2018 ob 16:41
Toča v Črnomlju, foto: Zvonka Klara, Mitko Blatnik/Neurje.si

Toča v Črnomlju, foto: Zvonka Klara, Mitko Blatnik/Neurje.si

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, saj je Slovenijo od juga že zajelo močno neurje. Okoli 16.30 je močno neurje s točo velikosti večje od jajca, tudi velikosti teniških žogic, zajelo Dolenjsko, predvsem okolico Črnomlja in Bele Krajine.

ARSO je za petek izdal oranžni alarm, možen je razvoj superceličnih neviht in močnejših neurij, ki jih lahko spremljajo siloviti nalivi, močni sunki vetra in toča. Opozorilo je izdala tudi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, policija pa opozarja na previdno vožnjo med neurjem. Popoldan je za naše kraje bil izdan rdeč alarm.

"Ob 16.16 se je na območju občine Črnomelj od Dragatuša, Kanižarice, Črnomlja, Lokev in vse do Semiča razbesnelo močno neurje s točo. Po naših ocenah je poškodovanih čez 400 objektov. Po ocenah Županje Črnomlja in gasilcev je poškodovanih še krepko več objektov, poškodovana od toče so tudi vozila katera so bila na odprtem. Gasilcem Gasilske zveze Črnomelj so odšla na pomoč tudi društva Gasilske zveze Metlika in Semič," pa poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Radarska slika padavin (vir: ARSO), neurja se pomikajo od juga nad Slovenijo:

Neurje v Sloveniji



Več v Slovenija