Na Sp. Kamenščaku zasegli konopljo

Zaseg konoplje na Sp. Kamenščaku

PU Murska Sobota, sreda, 4. avgust 2010 ob 12:3313
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Policisti Policijske postaje Ljutomer in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so prišli do operativnega podatka, da je na njivi izven naselja Spodnji Kamenščak v UE Ljutomer, ki je posajena s koruzo, posajenih tudi večje število sadik prepovedane droge konoplje.

Policisti so nasad odkrili in ga dalj časa opazovali. Dne 31.7.2010 v nočnem času so v nasadu aretirali tri moške, stare 24, 25 in 26 let, ki so prišli v nasad z namenom urejanja in obiranja konoplje. Vsi osumljenci so slovenski državljani, s stalnim bivališčem na območju UE Ljutomer. Policisti so osumljencem na kraju odvzeli prostost, zasegli pa so tudi pripomočke za obiranje konoplje.

Z ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je na njivi posajenih 1.347 sadik prepovedane droge konoplje, velikosti od 15 do 20 cm.

Ugotovljeno je bilo, da so zasežene sadike konoplje novejše sorte, ki zraste do višine 40 cm in je iz posamezne sadike mogoče pridelati od 10 do 20 g zelo kvalitetne prepovedane droge (marihuane).

Osumljenci bi v odkritem nasadu lahko pridelali okoli 15 kg prepovedane droge marihuane, ki je dražja od »običajne«. Kriminalna združba bi tako s prodajo zaslužila najmanj 60.000,00 EUR.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika, bodo zoper osumljenca podana kazenska ovadba.

Pred slabim mesecem dni, so policisti pravtako na Sp. Kamenščaku že zasegli konopljo.


Več v Črna kronika