Nad Prlekijo hrumela letala »The Flying Bulls«

V nedeljo so čez naše nebo večkrat na relaciji Čakovec - Maribor in nazaj hrumela letala, ki so sodelovala na obeh mitingih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. junij 2018 ob 08:55

Ta konec tedna se je v Mariboru odvijal letalski miting Aeros 2018, kjer se je predstavilo veliko število letal in helikopterjev, tako na tleh kot v zraku. Ob tej priložnosti so obeležili tudi 100 let od ustanovitve letalske stotnije generala Rudolfa Maistra.

Istočasno se je letalski miting odvijal tudi v Čakovcu, program obeh mitingov pa se je prepletal, saj so v Maribor priletela tudi nekatera letala, ki so sodelovala na mitingu v Čakovcu.

Tako so v nedeljo čez naše nebo večkrat na relaciji Čakovec - Maribor in nazaj hrumela letala, ki so sodelovala na obeh mitingih. Če ste se morda spraševali, kaj hrumi nad nami, so med drugim na tej relaciji letela letala Galeb G2 in The Flying Bulls - Trojan in Lightning ter Alpha Jets. Slednja smo v nedeljo okoli 16. ure opazili tudi nad Prlekijo, ko sta letela v Maribor.

Na športnem letališču Skoke v Mariboru je sicer sodelovalo več kot 50 letal, šov pa si je ogledalo več tisoč gledalcev, ki so lahko med drugim videli madžarskega vojaškega lovca, hrvaško akrobatsko skupino Krila oluje, švicarski vojaški transportni helikopter, predstavo Baltic Bees in The Flying Bulls ter vragolije slovenskega akrobatskega pilota Petra Podlunška.



Več v Zanimivosti