Ponovno lahko nastanejo supercelične nevihte s točo

Ob intenzivnejših nevihtah bodo na Štajerskem in v Prekmurju možna krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo, ki lahko lokalno kje v premeru, ob ugodnem razvoju nevihte, doseže debelino okrog 5 cm (premer)

Prlekija-on.net, torek, 12. junij 2018 ob 10:55
Petkova nevihta nad Ljutomerom

Petkova nevihta nad Ljutomerom

ARSO za torek napoveduje, da bodo predvsem popoldne in zvečer nastale krajevne nevihte, ki bodo predvsem v severovzhodni Sloveniji lahko tudi močnejše. V sredo bo nato spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 21 do 27 °C.

Če ne bo zapletov, letalska obramba pred točo konec junija

Portal Neurje.si ob tem navaja, da bodo "popoldan in zvečer nastale krajevne nevihte. Teh bo več v severni in severovzhodni Sloveniji. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bodo pogoji ugodni za nastanek močnih neviht in krajevnih neurij. Lahko nastanejo tudi supercelične nevihte s točo. Kakšna močnejša nevihta lahko nastane tudi kje v osrednji Sloveniji.

Ob intenzivnejših nevihtah bodo na Štajerskem in v Prekmurju možna krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo, ki lahko lokalno kje v premeru, ob ugodnem razvoju nevihte, doseže debelino okrog 5 cm (premer)."



Več v Narava