Po naši pokrajini bodo kolesarili svetovni kolesarski asi. Objavljamo štartno listo.

Gre tudi za promocijo naših krajev, saj bo dirka predvajana na Eurosportu in Televiziji Slovenija, skupno pa bo direktni prenos dirke predvajan v več kot sto različnih držav

Prlekija-on.net, sreda, 13. junij 2018 ob 09:52
Zvezdniška zasedba na 25. dirki Po Sloveniji, foto:  Vid Ponikvar / Sportida

Zvezdniška zasedba na 25. dirki Po Sloveniji, foto: Vid Ponikvar / Sportida

Po naši pokrajini se bodo danes, v sredo, 13. junija, vozili najboljši svetovni kolesarji. S startom v Lendavi in ciljem v Murski Soboti se nam obeta pravi športni spektakel. 25. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji bo pravi spektakel - s kar 9 ekipami serije World Tour ter slovenskimi as Primož Roglič, Jani Brajkovič, Matej Mohorič, Luka Mezgec in Jan Polanc. ter tujimi asi, kot so Rafał Majka, Marcel Kittel, Mark Cavendish, Rigoberto Uran, ...

Start 664 kilometrov dolge dirke je v sredo 13. junija v Lendavi, predvidoma ob 13.25, od koder trasa vodi čez državno mejo v Lenti in nazaj v Dobrovnik (14.00). Iz Dobrovnika pa do Moravskih Toplic, kjer kolesarji zamenjajo ravninski del za Krajinski park Goričko. Spustijo se v občino Cankova, zatem čez Bad Radkersburg, skozi Gornjo Radgono in Radence vse do Ljutomera (16.15). Zadnji del poti vodi skozi Črenšovce in Beltince (16.40) do Murske Sobote. V cilj na Slovensko ulico v Murski Soboti bodo najhitrejši kolesarji prispeli predvidoma ob 17. uri.

Šest pomurskih občin (Lendava, Dobrovnik, Gornja Radgona, Ljutomer, Beltinci in Murska Sobota) se je aktivno vključilo v soorganizacijo dogodka. Projekt regijskega značaja tako vidno podpira promocijo Pomurja kot privlačne kolesarske destinacije.

Proga lepo zaokroži celotno regijo, tako nižinski kot višinski del, ob tem pa velja poudariti, da bodo lepote našega kraja predstavljene v širšem evropskem prostoru. Neposreden prenos dirke bo namreč na voljo na kanalih Eurosport (1/2 in Eurosport Player), Televiziji Slovenija ter preko multimedijskega centra MMC na www.rtvslo.si. Skupno bo direktni prenos dirke predvajan v več kot sto različnih držav.

Predvidena časovnica poteka dirke skozi Ljutomer (po najhitrejšem scenariju)

Norišnici ob 16.09,
krožišče pri OMV ob 16.12 uri,
krožišče pri MOL ob 16.13 uri,
krožišče pri Mitri ob 16.14 uri,
krožišče pri NLB ob 16.15 uri,
križišče za Stročjo vas ob 16.16 uri,
križišče za Razkrižje ob izhodu iz Stročje vasi ob 16.19 uri.

Ob tem edinstvenem dogodku vas vabimo, da na poti skupaj spodbujamo kolesarje in jih bučno pozdravimo na ciljni ravnini na Slovenski ulici v Murski Soboti, predvidoma po 15. uri. Čaka vas program, ki bo popestril navijanje. Obenem vas naprošamo za strpnost in previdnost. Upoštevajte navodila policije in redarjev, saj bo na pomurskih cestah hkrati več kot 150 kolesarjev, v njihovem spremstvu pa vsaj 22 klubskih vozil in ostalih udeležencev.

Več o dirki na uradni spletni strani: www.tourofslovenia.si, tukaj pa najdete štartno listo.



Več v Šport