Najboljši svetovni kolesarji so se v prvi etapi dirke Po Sloveniji zapeljali skozi Prlekijo

Četrti je bil naš najboljši, Luka Mezgec

Prlekija-on.net, sreda, 13. junij 2018 ob 19:45
Dirka Po Sloveniji skozi Ljutomer

Dirka Po Sloveniji skozi Ljutomer

V sredo, 13. junija, se je pričela 25. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji, s startom prve etape v Lendavi in ciljem v Murski Soboti. Najboljši svetovni kolesarji, med njimi 9 ekip serije World Tour, so v prvi etapi kolesarili od Lendave, čez državno mejo v Lenti in nazaj v Dobrovnik do Moravskih Toplic, čez Krajinski park Goričko, Cankova, čez Bad Radkersburg, skozi Gornjo Radgono in Radence vse do Ljutomera. Zadnji del poti jih je vodil skozi Razkrižje, Črenšovce in Beltince do Murske Sobote na Slovensko ulico, kjer je bil cilj.

Simone Consonni z »dvojno zmago« v Murski Soboti

V prvi etapi je slavil Simone Consonni (Ita/UAE Team Emirates), drugi je bil Matteo Pelucchi (Ita/Bora Hansgrohe), tretji Nicolo Bonifazio (Ita/Bahrain Merida), četrti pa najboljši Slovenec, Luka Mezgec (Slo/Mitchelton - Scott).

Časovnica prve etape

Proga je lepo zaokrožila celotno našo regijo, tako nižinski kot višinski del, lepote našega kraja pa so bile predstavljene v širšem evropskem prostoru, saj je neposreden prenos dirke bil na voljo na kanalih Eurosport (1/2 in Eurosport Player), Televiziji Slovenija ter preko multimedijskega centra MMC na www.rtvslo.si. Skupno je direktni prenos dirke bil predvajan v več kot sto različnih držav.

Spodaj je nekaj fotografij kolesarjev, ko so kolesarili skozi Radence in Ljutomer.Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Šport

Ekipa Odbojkarskega kluba Radenci

Nadaljujejo se tekme v državnih odbojkarskih ligah

ponedeljek, 21. januar 2019 ob 17:32
Najboljši strelec je bil Rok Žuran (RK Jeruzalem Ormož) z 21 zadetki

Ormožani dobili Žikijev memorial 2019

nedelja, 20. januar 2019 ob 15:56
KK Lindau Lendava - KD Ljutomer, foto: lendavainfo.com

KD Ljutomer brez večjih težav premagal Lendavo

sreda, 16. januar 2019 ob 08:02