Petčlanski družini v Koprivi ob vsakem deževju zalije hišo

Velike količine meteorne vode pritečejo iz Šprinca in dela Koprive naravnost proti njihovi hiši ter jim zalijejo dvorišče ter gospodarsko poslopje, voda pa zaliva tudi samo hišo in otroške prostore

Prlekija-on.net, četrtek, 14. junij 2018 ob 18:081
Voda v hiši

Voda v hiši

Ob zadnjih neurjih in obilnem deževju je marsikje zalilo dovoze, ceste, kleti ter tudi stanovanjske prostore, kot se je to zgodilo petčlanski družini iz Koprive v občini Razkrižje.

Kot nam je povedal Alen Maher iz Koprive, ob vsakem deževju velike količine meteorne vode pritečejo iz Šprinca in dela Koprive naravnost proti njihovi hiši ter jim zalijejo dvorišče ter gospodarsko poslopje, voda pa zaliva tudi samo hišo in otroške prostore, kjer bivata 1- in 6-letna hči.

Hiša se je pred leti že zaradi tega sanirala, na gospodarskem poslopju pa se pojavljajo razpoke in je po besedah lastnikov že dobesedno v jarku in samo čakajo, ko se bo podrlo.

Jaški, ki so bili tam narejeni, naj ne bi nič pomagali in jim v bistvu delajo še dodatno škodo. Podobno se dogaja tudi pri sosedih. Kot nam je povedal, se to dogaja že vsaj desetletje, že večkrat pa so se obrnili na občino in župana, a se zadeva nikamor ne premakne, da bi se to uredilo.

Na Občino Razkrižje smo tudi mi naslovili vprašanja glede možne rešitve nastale situacije, od koder so nam poslali odgovore, ki so na voljo tukaj.



Več v Narava