Ljutomerski gasilci pričakali novo tehnično reševalno vozilo TRV-2D

Novi Mercedes Benz Arocs 2542 L 6X2 B 13 s hidravličnim dvigalom HIAB X-Hipro 302 E-8 z vitlom in opremo ter specialno gasilsko nadgradnjo za gasilsko reševalno vozilo TRV-2D

Prlekija-on.net, petek, 15. junij 2018 ob 23:49
Novo gasilsko vozilo TRV-2D PGD Ljutomer

Novo gasilsko vozilo TRV-2D PGD Ljutomer

Gasilci PGD Ljutomer so v petek, 15. junija, pred gasilskim domom pričakali novo tehnično reševalno vozilo za pomoč pri reševanju z višine Mercedes Benz Arocs 2542 L 6X2 B 13 s hidravličnim dvigalom HIAB X-Hipro 302 E-8 z vitlom in opremo ter specialno gasilsko nadgradnjo za gasilsko reševalno vozilo TRV-2D.

Občina Ljutomer je v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Ljutomer, kot nosilcem projekta, pristopila k sofinanciranju nabave specialnega gasilskega vozila na podlagi Načrta razvoja in opremljanja Prostovoljnih gasilskih društev v ljutomerski občini za obdobje 2016 - 2020, ki ga je pripravila Gasilska zveza Ljutomer.

Že v letu 2016 je bil pripravljen osnovni investicijski program, ki je bil podlaga za načrtovanje in zagotavljanje finančnih sredstev v proračunu Občine Ljutomer za leti 2017 in 2018. Na portalu javnih naročil je bilo 26. julija 2017 objavljeno javno naročilo za nakup gasilskega reševalnega vozila TRV - 2D (tehnično reševalno vozilo). Naročilo je bilo oddano ponudniku Arko d.o.o. iz Ljutomera, s katerim je bila 25. septembra 2017 sklenjena pogodba.

Pogodbena vrednost gasilskega vozila TRV-2D, z ustrezno nadgradnjo in opremo po ponudbi in pogodbi izbranega dobavitelja, je znašalo 420.333,92 evra. Pogodbena vrednost je zajemala dobavo tovornega vozila Mercedes Benz Arocs 2542 L 6X2 B 13, dobavo in montažo hidravličnega dvigala HIAB X-Hipro 302 E-8 z vitlom in opremo ter izdelavo specialne gasilske nadgradnje za gasilsko reševalno vozilo TRV - 2D. Montažo dvigala in ustrezne nadgradnje sta opravili podjetji Arko d.o.o. Ljutomer in podjetje Gasilska vozila Pušnik, d.o.o. iz Slovenske Bistrice.

Občina Ljutomer je nabavo specialnega gasilskega vozila sofinancirala v višini 221.500 evrov. V lanskem letu je bilo iz proračuna nakazano 83.110, konec meseca februarja 2018 pa še preostalih 138.390 evrov. V skladu z veljavno pogodbo je tako Občina Ljutomer izpolnila dogovorjene in prevzete finančne obveznosti za realizacijo projekta nabave tehnično reševalnega vozila za pomoč pri reševanju z višine.

Prihoda vozila se je poleg ljutomerskih gasilcev udeležilo tudi veliko število okoliških gasilcev ter med drugim predsednik in poveljnik Gasilske zveze Ljutomer, Andrej Rus in Andrej Trstenjak, županja in podžupan Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in Janko Špindler ter mnogi drugi. Ključe je iz rok dolgoletnega predsednika in sedaj častnega predsednika PGD Ljutomer Leonarda Markoviča, prejel poveljnik Dušan Hunjadi, ki jih je izročil vozniku Zvonku Polaniču. Leonardo Markovič in predsednik PGD Ljutomer Danilo Polanič sta se ob tem zahvalila županji, občinskemu svetu, donatorjem in vsem ostalim ter ji podarila posebno gasilsko uniformo, županja pa je novo vozilo tudi "krstila" s penino.

Sledil je še preizkus košare, kjer se je prva v višine dvignila županja v spremstvu. Uradni prevzem vozila bo septembra.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo