Mladi Tolminci na poletnem odru DOSOR-ja

Pevski dopoldan šolarjev za seniorke in seniorje

Filip Matko Ficko, sreda, 20. junij 2018 ob 07:20
Nastop zbora na poletnem odru DOSOR-ja

Nastop zbora na poletnem odru DOSOR-ja

V Marijanišču v Veržeju so dva dni, 18. in 19. junija, bivali šolarke in šolarji Osnovne šole Franceta Bevka iz Tolmina. Bil je to pravzaprav otroški pevski zbor te devetletke s Severne Primorske, ki so ga spremljale Enisa Bizjak, Barbara Kovačič in Minka Žbogar.

Pod vodstvom zborovodkinje Barbare Kovačič je otroški pevski zbor v torek, 19. junija dopoldne, nastopil na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Gostujoče mlade pevce ter zbrane stanovalke in stanovalce doma na terasi ter balkonih je pozdravila Petra Gašpar, a nastopajoče je na klavirju spremljala Minka Žbogar. Mlade pevke in pevci so za uvod zapeli »Prišla je miška k miški v vas« Rada Simonitija in takaoj zatem še angleško ljudsko pesem »Anna Marie«. Sledila je pesem Tadeje Vulc »Mjav, mjav, mjav« ter Ambroža Čopija »Poj z menoj«. Zapeli so kar tri pesmi Katje Gruber(»Drežniška«»Glasba naj te objame«»Prava sreča«) ter tri pesmi iz znanih otroških oziroma slovenskih mladinskih filmov: »Kekčeva pesem«»Pesem Sinjega galeba« in »Sreča na vrvici«.

Otroški pevski zbor Osnovne šole Franceta Bevka iz Tolmina redno nastopa že enajst let. Sestavlja ga 45 nadobudnih pevk in pevcev, ki sami pravijo tako: »Naš pevski zbor je zelo igriv in zabaven, zborovodkinja Barbara je vedno nasmejana. Na vajah nam nikoli ne zmanjka smeha in dobre volje. Čeprav je za naše dobro petje potrebno veliko truda, se tudi med trdim delom zabavamo. Barbara vedno pravi, da se trdo delo obrestuje in tudi mi mislimo tako. Zelo veliko tekmujemo in ponosni smo, da prav z vsakega tekmovanja (regijskega, državnega ali mednarodnega) prinesemo zlato plaketo in osvojimo posebne nagrade. Zelo radi imamo petje. Veliko potujemo in se imamo fino, vsi smo srečni, ker smo del tega zbora.«

Vse navedeno so poslušalke in poslušalci v DOSOR-ju potrdili z gromkim aplavzom ter mladim pevkam in pevcem zaželeli veliko uspehov v prihodnje.



Več v Kultura in izobraževanje