V Ljutomeru zasadili še 145 medonosnih dreves

Zbrali so se številni občani in občanke ter skupaj nadaljevali z zasaditvijo medonosnih dreves na lokacijah v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sreda, 20. junij 2018 ob 18:26
Saditev medonosnih dreves v Ljutomeru

Saditev medonosnih dreves v Ljutomeru

Ob praznovanju 150. obletnice 1. slovenskega tabora bomo občani in občanke v občini Ljutomer zasadili 150 medonosnih dreves, ki jih občanom podarja Fajn Tim d.o.o. iz Ljutomera. Z akcijo smo začeli že 19. maja ob 1. svetovnem dnevu čebele, ko sta v parku 1. slovenskega tabora skupaj v sklopu Čebeljega festivala bili zasajeni prvi dve drevesi, naslednji dve pa ob učnem čebelnjaku pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Ob nadaljevanju akcije so se v sredo, 20. junija, zbrali številni občani in občanke ter skupaj nadaljevali z zasaditvijo medonosnih dreves na lokaciji v Puchovi coni, na Razlagovi ulici, v Soseski S3 pri Mercatorju, na stadionu ŠRC Ljutomer in na pokopališču, kjer je bilo zasajenih še 145 medonosnih dreves.

Lokacije zasaditve so bile določene, sadilne jame predhodno izkopane, tako da vse kar so občani in občanke potrebovali, je bila lastna lopata in veliko dobre volje.

Ob tej priložnosti se je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba zahvalila direktorju Fajn Tim d.o.o., Janku Belclu za podarjena drevesa ter podžupanu Občine Ljutomer, Boru Zemljaku, ki je izkopal vse sadilne jame za drevesa po Ljutomeru.

Zadnje, 150. medonosno drevo bo zasajeno v četrtek, katerega bo v Ljutomeru zasadil predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč.



Več v Kultura in izobraževanje