Anton Kosi je prejemnik najvišjega priznanja RZ Slovenije, Plakete Ivana Franketa

Dan slovenskih ribičev so ljutomerski ribiči praznovali v Gezovih jamah na Moti

Branko Košti, sreda, 20. junij 2018 ob 20:56
Dan slovenskih ribičev v Gezovih jamah

Dan slovenskih ribičev v Gezovih jamah

Slovenski ribiči vsak tretji vikend v mesecu juniju obeležujejo Dan slovenskih ribičev. Ljutomerski ribiči, združeni v Ribiški družini Ljutomer, so tudi letos v okviru praznovanja pripravili srečanje s tekmovanjem v ribolovu v Gezovih jamah na Moti.

V dopoldanskem času so mladi in izkušeni starejši ribiči, iz z vodo do roba napolnjenih nekdanjih gramoznic, poskušali na trnke zvabiti čim več rib, popoldne pa je bilo namenjeno druženju ribičev z zainteresirano širšo javnostjo, saj želijo ribiči svoje delo predstaviti in promovirati v širšem okolju.

Druženja se je udeležil tudi predsednik Ribiške zveze Slovenije dr. Miroslav Žaberl, kateri je skupaj s predsednikom RD Ljutomer Bogdanom Vrbnjakom ter Antonom Kosijem, podelili priznanja Ribiške zveze Slovenije, katera so prejeli:

Znak za ribiške zasluge: Jože Kovačič, Denis Baumgartner, Jernej Svatina, Branko Palatin, Ivan Erhatič, Alojz Križan, Marko Stajnko in Danijel Jurkovič

Red za ribiške zasluge II. stopnje: Alojz Topolovec, Dušan Mihorič, Gregor Lebar in Franc Košti

Red za ribiške zasluge I. stopnje: Milan Kocbek in Ciril Magdič

Najvišje priznanje Ribiške zveze Slovenije, Plaketo Ivana Franketa, ki se podeli članu za najmanj 30-letno delo na področju sladkovodnega ribištva, od tega najmanj štiri mandatne dobe kot član organov posamezne ribiške družine ali vsaj tri mandatne dobe kot član organov območnega povezovanja, RZS ali njunih delovnih teles, je iz rok predsednika RZS dr. Miroslava Žaberla, prejel Anton Kosi.



Več v Kultura in izobraževanje