50. romanje na Brezje

Katarina Cupar iz Ljutomera je z nami delila zapis o svojem letošnjem romanju na Brezje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. junij 2018 ob 16:06
Brezje

Brezje

Katarina Cupar iz Ljutomera nam je posredovala zapis o svojem letošnjem romanju na Brezje, ki je bil posvečen invalidom in starejšim ljudem. Zapisa objavljamo spodaj.

50. romanje na Brezje 2018

Zjutraj smo pričakali avtobus in se ob 6h popeljali na romanje na Brezje. Dan je bil posvečen invalidom in starejšim ljudem. Potovanje je bilo pospremljeno z molitvijo, in nagovorom našega župnika Zorana. Poslušali smo zgodovino, kar je bilo potrebno za romanje. Postanek je bil na avtocesti, za kavo in stranišče. Pot smo nadaljevali proti Brezju. Prispeli smo na naš cilj, romarski kraj. Začela se je maša, maševalo je večje število mašnikov. Jaz sem bila večji del maše v cerkvi. Poklonila sem se Mariji, prosila za zdravje mojih, vnukinje Aline, za vse, ki jih poznam. S kolegico sva šli v kuhinjo, kjer sva bili postreženi z govejo juho. Zraven je bila kava, sok in vino. Tudi vsi drugi so bili postreženi; hvala vsem za postrežbo. Med sestrami sem po dolgem času spoznala sošolko - Ivanko Kolbl iz Babincev. Bilo mi je zelo lepo, ko sem jo zagledala. Izmenjali sva si telefonski številki. Prišel je čas odhoda proti domu. Ustavili smo se še na razstavi jaslic. Pot smo nadaljevali k slovenskim dominikancem v Petrovče. Videli smo kip Marije, kako se smehlja Jezusu, ki ga drži v naročju.

Vse prehitro mine. Domov smo peli same slovenske pesmi. Hvala našemu župniku Zoranu za moje prvo lepo romanje. To je bilo zame lepo doživetje, ta dan mi bo ostal v lepem spominu, kot sem ga jaz doživela.

Cupar Katarina



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje