Znani so rezultati poklicne mature spomladanskega roka na GFML

K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 35 kandidatk ter 1 kandidat in vsi so bili uspešni (100 %), tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so bili 100 %

Prlekija-on.net, petek, 6. julij 2018 ob 09:27
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2018. Tudi 17. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 35 kandidatk ter 1 kandidat in vsi so bili uspešni (100 %).

Sedem maturantk (19%) je doseglo prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 11. julija 2018 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejele maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturantki s 23 točkami sta Nadine Lesničar iz Križevcev pri Ljutomeru in Monika Skledar iz Rogašovcev.

Zlate maturantke z 22 točkami so Ana Kovačič iz Ljutomera, Alex Njivar iz Gornje Radgone, Nika Novak iz Miklavža pri Ormožu, Katja Recek iz Rogašovcev in Liridona Zumeri iz Beltincev.

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 19 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....Več v Kultura in izobraževanje